Trener Rome kritizirao Džeku: Edin se mora više žrtvovati za ekipu

Radiosarajevo.ba
Trener Rome kritizirao Džeku: Edin se mora više žrtvovati za ekipu
Nakon visoke pobjede od 4:0 koju je Roma ostvarila protiv Beneveta u utakmici italijanske Serie A, trener Vučice kritizirao je kratko njegovu igru.

Edin Džeko u ovoj utakmici postigao je dva pogotka, čime je "načeo" mrežu domaće ekipe, koja je potom postizala i autogolove. No, trener gostiju Eusebio Di Francesko bio je kritičan prema kapitenu bh. reprezentacije.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali. Igrači su ispoštovali sve što sam od njih zatražio na treningu. Džeko je bio frustriran jer nije dobio dovoljno lopti u utakmici protiv Atletica. no, bit će uvijek takih utakmica u kojima će se morati više žrtvovati za ekipu", kazao je Di Francesko, prenosi Goal.

S druge strane, Dijamant je istaknuo kako je zadovoljan nastupom svoje ekipe i da su kao ekipa pokazali dobro izdanje.

"Ja sam ovo što sada vidite. Sada se osjećam kao u Engleskoj. Samo sam u prvoj sezoni imao probleme, ali sada sam se navikao i sve je u redu. Sviđa mi se kako smo odigrali ovu utakmicu. Još uvijek smo na početku prvenstva, forma će doći u drugim utakmicama. Osobno se osjećam dobro, kod nas se ništa ne mijenja ako promijenimo dva ili tri igrača, jer igramo na isti način", rekao je Džeko

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije