Trener provjerenih kvaliteta: Imenovan novi šef stručnog štaba NK Čelik

Anadolija
Trener provjerenih kvaliteta: Imenovan novi šef stručnog štaba NK Čelik
Foto: Facebook / Marko Babić

Odlukom nadležnih organa Nogometnog kluba Čelik danas je na poziciju šefa stručnog štaba imenovan Marko Babić. Radi se o treneru provjerenih kvaliteta sa ozbiljnim rejtingom, saopštili su iz zeničkog kluba.

NK Čelik ostao bez trenera

Babić je bivši hrvatski reprezentativac, a tokom karijere igrao je za Osijek, Bayer Leverkusen, Real Betis, Herthu, Real Zaragozu i LASK Linz. U dresu reprezentacije Hrvatske odigrao 49 utakmica i postigao tri gola. Trenerskim poslom počeo se baviti u stručnom štabu grčkog Olympiakosa, a suosnivač je Nogometne akademije Krpan - Babić.

“Imenovanjem na ovu zahtjevnu funkciju Babiću započinje i njegov profesionalni i radni angažman, te će danas voditi trening seniorskog tima zakazan za 18 sati“, istakli su iz NK Čelik.

Dodali su da žele istači da nije bilo i da neće uskoro biti promjena u organizacionoj strukturi kluba, a posebno ne u imenovanjima na upravljačke strukture te da zlurade informacije i tendeciozne konotacije ne žele komentarisati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije