Trener Plavih Nermin Bašić razočaran: Rezultat je previsok, "suhi kvalitet" Sarajeva je presudio

1
Radiosarajevo.ba
Trener Plavih Nermin Bašić razočaran: Rezultat je previsok, "suhi kvalitet" Sarajeva je presudio
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić

Nermin Bašić je za Arenu Sport komentarisao derbi u kojem je Željo poražen 3:0 od Sarajeva na Koševu.

Nije krio razočarenje, ali istakao je da na terenu to nije toliko loše izgledalo koliko rezultat govori.

"Razočaran sam. Rezultat je previsok s obzirom na dešavanja na terenu. Bolje smo ušli u utakmicu i bili bolji. Suhi kvalitet Sarajeva je presudio. Nisu nas ni taktički ni trkački nadigrali. Iz tri polušanse su dali tri gola. Vrlo težak poraz. Dolazi reprezentativna pauza, da radimo da se dignemo. Ne bih toliko negativno gledao. Naravno da je razočaranje, ali borbom, htijenjem i svim na terenu to nije bilo za tri gola”, rekao je Bašić.

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

“Većinom se bitka vodila na sredini terena. Dali su tri gola iz tri poluprilike. To je taj individualni kvaliitet koji imaju. Nismo bili inferiorni, dobro smo stajali, međutim, fali taj gol i tog kvaliteta prema naprijed. Ne mogu biti toliko razočara. 3:0 je velik rezultat, ali na terenu to nije baš tako izgledalo”, dodao je Bašić.

Komentirao je i svoju ostavku koju je podnio prošle sedmice, a ista je odbijena.

"Poslije pet poraza treba imati obraz i želio sam ponuditi ostavku iz moralnih stvari. Ne želim da neko kaže da ja čekam da me otjeraju da naplatim dvogodišnji ugovor. Htio sam ponuditi na raspolaganje svoju funckiju. Hvala Upravi i navijačima na podršci. Ovo je dug proces i nadam se da ćemo napraviti boljeg Želju.

Prošlu pauzu smo iskoristili na regeneraciju, a ovu moramo iskoristiti za dizanje individualnih performansi. Odigrat ćemo nekoliko prijateljskih mečeva", zaključio je, prenosi SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije