Trener iz Srbije na transferu bh. Zmaja zaradio 250.000 KM? Sada je na sudu u Belgiji

Radiosarajevo.ba
Trener iz Srbije na transferu bh. Zmaja zaradio 250.000 KM? Sada je na sudu u Belgiji

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši igrač Sarajeva Gojko Cimirot, posljednjih dana se mnogo spominje po belgijskim i srbijanskim medijima. 

Cimirot, koji je nekada igrao za Standard iz Liegea, našao se u središtu skandala. Još 2018. godine u Belgiji se podigla velika prašina kada je zbog sumnji da je namiještao utakmice i prao novac, uhapšen Dejan Veljković, nogometni menadžer iz Srbije, piše belgijski portal HLN.

Tokom jednog Veljkovićevog ispitivanja tokom afere "Čiste ruke", pomenut je Bruno Venanzi, predsjednik Standarda, pa će zbog toga, Venanzi na sud izvesti šest osoba koje ovaj klub sumnjiči za pronevjeru 3.000.000 eura, piše Blic.

Među tuženima su pored Dejana Veljkovića i Mateja Kežman, nekadašnji reprezentativac Srbije, sada menadžer, trener Aleksandar Janković i Olivie Renard, bivši sportski direktor Standarda.

Kao sporni pominju se transferi Filipa Mladenovića, Miloša Kosanovića i Gojka Cimirota.  Janković, koji je bio trener našem Cimirotu, upravo za ovaj belgijski medij je sve demantirao.

"Šokiran sam i iznenađen. Prvi transfer je završen prije no što sam ja stigao, drugi kad sam otišao. Mladenovića sigurno nisu doveli na moj prijedlog, ja sam tada tražio Van Dama koji je trenirao sa nama, a u MLS ligi je u tom periodu bila pauza. Stotinu puta sam govorio o njemu sa Renardom, Van Buytenom i Venanzijem. Imam i poruke u telefonu da dokažem", kazao je Janković.

Navodno je Janković prilikom ovih malverzacija zaradio 250.000 eura, Veljković 170.000, a Renard 20.000 eura, piše HLN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije