Trener AZ Alkmaara u šoku nakon velike pobjede Zrinjskog: "Ovo nikada prije nisam doživio"

0
Fena
Trener AZ Alkmaara u šoku nakon velike pobjede Zrinjskog: "Ovo nikada prije nisam doživio"
Foto: Fena / Trener nizozemske ekipe očajan

Trener AZ Alkmaara Pascal Jansen nije dopustio odlazak u svlačionicu svojim igračima nakon šokantnog poraza od Zrinjskog (4:3) u prvom kolu Uefine Konferencijske lige.

"Ostavio sam svoje igrače nekoliko minuta na terenu da čuju domaće navijače, da osjete bol onoga što se dogodilo u drugom poluvremenu. Primili smo dva brza, laka gola, što je dalo protivniku snagu i energiju da napravi potpuni preokret", izjavio je Jansen na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je nakon vodstva 3:0 na poluvremenu trebalo izaći na teren i mirno privesti utakmicu kraju. Međutim, to se nije dogodilo.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

"Iznenadio nas je prvi gol Zrinjskog koji je pao iz slobodnog udarca. Onda su se probudili domaći navijači i definitivno podigli svoju ekipu. Kod drugog gola nismo radili osnovnu stvar, nismo pratili protivnika i nismo ga spriječili da ubaci loptu koja je na kraju završila u mreži. Imao je domaći igrač i malo sreće, jer očigledno je da to nije bio udarac već pokušaj centaršuta", kazao je Jansen.

Nakon toga, dodao je, nije bilo povratka.

"Ovo što sam doživio u drugom poluvremenu nikada nisam prije iskusio i nadam se da neću doživjeti više ikada", naglasio je trener Alkmaara.

Prema njegovim riječima, poraz u Mostaru bio je težak udarac za njegovu ekipu.

"Moramo se potruditi da ispravimo stvar u drugoj utakmici, ali prvo moramo apsolvirati ovaj poraz i učiniti sve kako bismo se iskupili", zaključio je Jansen.

Utakmice drugog kola Konferencijske lige igraju se već za 14 dana, a u skupini E sastaju se AZ Alkmaar – Legia Varšava i Aston Villa – Zrinjski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije