Kakav meč u Mostaru! Zrinjski gubio 3:0, pa pobijedio nizozemskog velikana

5
Radiosarajevo.ba
Kakav meč u Mostaru! Zrinjski gubio 3:0, pa pobijedio nizozemskog velikana
Foto: Facebook / HŠK Zrinjski - AZ Alkmaar

U utakmici prvog kola grupne faze Konferencijske lige, nogometaši bosanskohercegovačkog predstavnika HŠK Zrinjski su nakon preokreta pobijedili AZ Alkmaar (4:3). 

Gledaoci koji su ispunili stadion Pod bijelim brijegom do posljednjeg mjesta mogli su vidjeti apsolutno nevjerovatan meč. 

U prvom poluvremenu, favorizirani gosti su apsolutno potopili predstavnika Bosne i Hercegovine, a golovima Myrona Van Brederodea, Svena Mijnansa i Danija de Wita vodili su 3:0. 

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

A onda, u drugom dijelu, čudo. Zrinjski je prvo smanjio na 3:1 golom rezerviste Zvonimira Kožulja, i to samo tri minute nakon početka drugog poluvremena. U 68. minuti, Josip Ćorluka postiže pogodak za 3:2, a erupciju oduševljenja na tribinama donio je Aldin Hrvanović, pogotkom za 3:3 u 71. minuti. 

Kada su svi u Mostaru zadovoljno trljali ruke zbog boda protiv ovog nizozemskog velikana, Kožulj postiže još jedan pogodak i postavlja konačnih 4:3. Tribine mostarskog stadiona su proključale. 

82’ | GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!! IZGORIT ĆEMO! 💥🤯 #HŠKZ #MostarskiEuropski _____________ HŠK Zrinjski 4:3 AZ Alkmaar

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Thursday, September 21, 2023

U drugom meču ove grupe, desilo se još jedno iznanađenje. Legia iz Varšave je pobijedila favoriziranu Aston Villu, rezultatom 3:2. 

Na vrhu grupe su sada dvije ekipe koje su mnogi otpisali kada je žrijeb odredio ko će sve igrati zajedno. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije