Tražili ga PSG i oba giganta iz Manchestera, a on odabrao Benficu

Anadolija
Tražili ga PSG i oba giganta iz Manchestera, a on odabrao Benficu
Foto: BVB / Julian Weigl

Vezista Borussije Dortmund i njemačke reprezentacije Julian Weigl karijeru će nastaviti u ekipi Benfice iz Lisabona. Weigl je s Benficom potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura.

Iako su za njega bili zainteresovani i velikani kao što su PSG, Manchester United i Manchester City, 24-godišnji njemački nogometaš na kraju se ipak odlučio za portugalski tim.

Za Borussiju je igrao od 2015. godine kada je stigao iz Munchena 1860, a za "žuto-crne" je upisao ukupno 172 nastupa i postigao pet golova. U dresu reprezentacije Njemačke je upisao pet nastupa, a igrao je i za mlađe selekcije svoje zemlje.

Svojevremeno je slovio za jednog od najvećih svjetskih potencijala na poziciji defanzivnog veznog, ali povrede su mu u značajnoj mjeri usporile blistavu karijeru.

Ipak, kako pišu njemački mediji, u Borussiji se nikada nije uspio potpuno nametnuti, dijelom zbog povreda, a dijelom i zbog čestih neslaganja s trenerima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije