Haaland seli u Bundesligu: Završena utrka za najtraženijim europskim fudbalerom

J. M.
Haaland seli u Bundesligu: Završena utrka za najtraženijim europskim fudbalerom

Saga je gotova: U trci za najtraženijim svjetskim fudbalerom pobijedila je Borussia Dortumd. Norveški tinejdžer Erling Braut Haaland seli na Westfalen, a njegovom dosadašnjem klubu RB Salzburgu pripada odšteta od 20 miliona eura!

Nekoliko sedmica trajala je trka u kojoj su čelnici Dortmunda - Hans-Joachim Watzke i Michael Zorc – djelovali iz drugog plana u pokušaju da priviole napadača koji je postigao 28 golova u 22 utakmnice ove sezone. Činilo se da bolje šanse da dovedu Haalanda imaju Manchester United, Juventusa, čak i rival iz Bundeslige - RB Leipzig.

A onda – neočekivan rasplet, koji je režiran mudrom odlukom čelnika Borussije da pozovu Haalandove roditelje u Dortmund za Božić!

"Uprkos mnogim ponudama vrhunskih klubova iz cijele Evrope, Erling Haaland se odlučio za Borussiju Dortmund i perspektivu koju smo mu pokazali. Naša upornost se isplatila", ponosno je izjavio prvi čovjek njemačkog kluba Hans-Joachim Watzke.

Sportski direktor Michael Zorc, koji je vodio pregovore, bio je jednako zadovoljan: "Svi se možemo veseliti ambicioznom, atletski i fizički jakom napadaču s izraženim instinktom za gol, impresivnom brzinom, vrlinama koje bismo željeli dalje razvijati u Dortmundu. S 19 godina Erling naravno tek započinje nadasve sjajnu karijeru."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije