Zvijezda njemačkog fudbala u reklami za Opel "sočno" psuje na našem jeziku

Radiosarajevo.ba
Zvijezda njemačkog fudbala u reklami za Opel "sočno" psuje na našem jeziku

Marco Reus, kapetan Borussije Dortmund, lidera Bundeslige, jedan je od najboljih njemačkih fudbalera, reprezentativac svoje zemlje i Nijemac rođen u Dortmundu.

Ipak u teškim trenucima ljutnju i frustraciju izražava na jeziku i na način koji je nama svima na "ovim prostorima" tako blizak i mio.

Dokazao je to u reklami za Opel, koji je sponzor njegovog kluba. Reus je vještinu trebao dokazati tako da s par metara udaljenosti pogodi "rašlje" na panou razvučenom kroz otvoreni gepek automobila. Ali nije uspio ubaciti loptu kroz rupu, a to je popratio uzvikom "Je**m ti majku" i to kako smo istaknuli, na jeziku koji razumiju svi od Vardara do Triglava.

Reus je to sigurno naučio od suigrača i trenera koji potiču iz krajeva u kojima se tako govori. Svlačionicu je u Dortmundu dijelio s Bosancem Željkom Buvačem, Hrvatom Ivanom Perišićem te Srbinom Nevenom Subotićem.

Poznato je naime da igrači s ovih prostora kada dođu u inozemstvo prvo strance upoznaju s nevjerojatno bogatim i raskošnim arsenalom najmaštovitijh i najbrutalnijih psovki koje u svakodnevnom govoru koriste ljudi na prostoru bivše Jugoslavije.

Stranci, čiji je fond psovki u usporedbi s balkanskim siromašan i uopće nije vrijedan spomena, u pravilu ostaju fascinirani našim psovkama i počnu ih koristiti.

Svjedoče tome brojni primjeri, od Ganca Kwadwa Asamoaha, kojeg je Marcelo Brozović naučio pičkarati po naški, do Amerikanca Kobea Bryanta, kojem je Vlade Divac usadio ljubav prema ovdašnjim prostotama, podsjeća Index.hr.

Pitanje je li samo zašto je Opel pustio ovu psovku da završi u reklami: zato što nitko u marketingu te tvrtke nije znao što Reus govori ili je to svjesna diverzija nekog "Jugovića" zaposlenog u njemačkom gigantu?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije