Legenda Rome / Totti: Najbolji na svijetu je Messi, ali nemojte reći Ronaldu ili Neymaru

28. 12. 2017. u 13:00:00 AA

Shares: 31

Francesco Totti, bivši fudbaler Rome, koji je svih 25 sezona igračke karijere proveo u jednom klubu, tokom Međunarodne konferencije o sportu koja se održava u Dubaiju, kazao je da je najbolji igrač na svijetu Lionel Messi.

Totti je govorio i o planovima za budućnost, razlikama između današnjeg i nekadašnjeg fudbala i mnogim drugim temama.

"Uvijek sam više volio fudbal nego novac, takav sam oduvijek bio", naglasio je Totti i nastavio:

"Prošle sezone moj cilj je bio da igram i da budem na terenu. Sada je moj prioritet da uložim vrijeme u Romu i promovišem klub u cijelom svijetu. Trenutno ne razmišljam o trenerskom poslu. Kada razmišljate o tome, nešto se desi u vašoj glavi, ali se meni to još uvijek nije desilo. Vidjećemo u budućnosti."

Totti smatra da postoje velike razlike između današnjeg i fudbala kakav je bio u njegovo vrijeme, kada je bio u usponu snage.

"Dosta toga se promijenilo. Više volim onaj fudbal od prije. Sada se o fudbalu razmišlja više s poslovne strane, a ranije smo više mislili o tome kako da djecu približimo fudbalu. Najromantičniji aspekti fudbala su lojalnost i pripadnost, a ne komercijalna strana. Određeni brojevi koji se vrte na tržištu su izvan kontrole", smatra legenda rimske "vučice".

Kada je riječ o najboljem fudbaleru današnjice Totti nije imao dilemu.

"Najbolji igrač na svijetu je Messi, samo nemojte reći Cristianu Ronaldu ili Neymaru", jasno je iznio svoje mišljenje "kralj Rima".

Totti je ponikao u omladinskom pogodnu Rome za koju je prvi profesionalni ugovor potpisao 1992. godine, kada mu je bilo 16 godina. Iste godine je i debitovao za prvi tim rimskog kluba, a oprostio se na kraju prošle sezone. Za Romu je odigrao 786 takmičarskih utakmica i postigao 307 golova. Za reprezentaciju Italije upisao je 58 nastupa uz devet pogodaka.  

NEMA KOMENTARA