Totti potvrdio da će uskoro postati direktor Rome

Anadolija
Totti potvrdio da će uskoro postati direktor Rome
Francesco Totti, nekadašnji sjajni fudbaler koji se nakon 25 godina provedenih u Romi na kraju prošle sezone oprostio od aktivnog igranja potvrdio je da će uskoro preuzeti jednu od direktorskih pozicija u rimskom klubu.

Iako su 40-godišnjeg Tottija mediji povezivali sa odlaskom u japanskog drugoligaša Tokyo Verdi izgleda da od toga nema ništa.

“Nisam još ništa potpisao. Još nisam jedan od direktora Rome, ali uskoro ću postati“, rekao je Totti za italijanske medije nakon sastanka sa Jamesom Pallottom, predsjednikom Rome.

Novi trener rimske “vučice“ Eusebio Di Francesco, koji je naslijedio Luciana Spallettija, nada se ostanku Tottija u klubu.

“Ne znam šta su razgovarali Totti i Pallotta. Nadam se da će Francesco i dalje biti blizu nas u određenoj ulozi u klubu. Često govore Roma i Totti, ali to nije u redu. Totti je Roma, Roma je Totti“, naglasio je Di Francesco.

“Kralj Rima“ je za 25 sezona provedenih u Romi odigrao 786 takmičarskih utakmica i postigao 306 golova. Pomogao je klubu da dođe do naslova šampiona Italije u sezoni 2000/01. Za reprezentaciju Italije nastupio je 58 puta uz devet pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije