Tomislav Ivković novi trener Borca, odmah dobio pojačanje

0
Radiosarajevo.ba
Tomislav Ivković novi trener Borca, odmah dobio pojačanje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press uoči meča FK Željezničar - FK Leotar

FK Borac danas je i zvanično predstavio Tomislava Ivkovića kao novog šefa stručnog štaba. Dojučerašnji sportski direktor do kraja sezone vodiće ovaj klub.

Nasljednik Nemanje Miljanovića najveći dio karijere proveo je u Hrvatskoj, gdje je predvodio Lokomotivu, Međimurje, Slaven Belupo, Inter Zaprešić i Rudeš.

Prvi inostrani angažman bio mu je arapski Al Faisali, a u Borac je došao iz sarajevskog Željezničara.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

"Nema potrebe da sad nekom govorim i da razuvjeravam da moj dolazak u Borac nije bio vezan za preuzimanje ekipe. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom, sprijateljili se, žao mi je što se to desilo, ali on najbolje zna zašto je donio odluku kojoj se ja nisam nadao. Rezultatski osvajanje bodova po meni je OK, ali on je imao svoje razloge. Promijeniti 3 trenera, a ja sam četvrti, sigurno nije OK.

Moramo svi u klubu misliti na drugačiji način, biti organizovaniji i da dovedemo klub na nivo da ne prolazi kroz ovakva turbulentna vremena. Svi igrači i stručni štab ostaju, vjerujem u njih i nema potrebe da se nešto mijenja. Što se tiče igrača, nema velikog razmimoilaženja u idejama sa Nemanjom, možda ćemo promijeniti sitnice u načinu igranja i malo u taktičkom smislu, da nastojimo da izgledamo malo drugačije. Sigurno neće biti velikih stresova i promjena, možda neka promjena pozicije. Najveći problem je sedam stranaca, mislim da do toga nije trebalo doći. Ubuduće će stranci morati da prave razliku, a ne da ih ostavljamo na tribinama, rekao je Ivković.

Predsjednik Borca, Stojan Malbašić istakao je da je klub morao hitno da reaguje nakon odlaska Nemanje Miljanovića.

Tomislav Ivković na klupi Borca debitovaće predstojećeg vikenda u prvenstvenom meču protiv Zrinjskog.

Ivković je brzo nakon imenovanja za trenera dobio i prvo pojačanje, a riječ je o mladom Marku Brkiću. Došao je iz slovenačke Mure. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije