Tite pred prijateljski duel s Njemačkom: Poraz 1:7 nas proganja kao duh

AA
Tite pred prijateljski duel s Njemačkom: Poraz 1:7 nas proganja kao duh
Foto: EPA / Adenor Leonardo Bacchi - Tite
Na Olimpijskom stadionu u Berlinu večeras će u prijateljskoj utakmici snage odmjeriti  Njemačka i Brazil, koje zajedno imaju devet naslova šampiona svijeta.

Uoči duela brazilski selektor Tite izjavio je da ih poraz 1:7 u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine na domaćem terenu i dalje proganja kao duh.

Sada će se Njemačka i Brazil po prvi put sastati nakon utakmice koja je ušla u istoriju fudbala obje zemlje. Naravno, kod Brazilaca taj susret budi tužna, a kod Nijemaca radosna sjećanja.

"Ova utakmica ima ogroman psihološki značaj, niko se ne smije zavaravati. Pora 1:7 je kao duh, ljudi još uvijek pričaju o tome. Što se više priča o tome, to manje nestaje taj duh", naglasio je Tite, a zatima nastavio:

"Gledao sam polufinale 2014. u svom domu u Sao Paulu sa suprugom. Kada je Njemačka postigla treći gol, ona je počela da plače. To me razljutilo. Bio je to trenutak velike inspiracije Njemačke. Svaki udarac je bio gol, takve stvari se ne dešavaju čak ni u video-igricama. Rane su još uvijek otvorene, a utakmica u Berlinu je dio njihovih zarastanja."

Joachim Low, selektor Njemačke, svjestan je da će Brazil željeti da se osveti za poraz iz 2014. godine, a u utakmicu ulazi sa dosta oslabljenim sastavom, bez Mesuta Ozila i Thomasa Mullera, kojima je dozvolio da se odmore.

"Možda će u sastavu biti tri ili četiri igrača iz tog polufinala 2014. godine. Naravno, Brazilci će vjerovatno imati želju da nam se revanširaju, ali vrijeme se ne može vratiti. Ta pobjeda 7:1 je prošlost", istakao je Low.

Prijateljska utakmica Njemačka - Brazila igraće se večeras sa početkom u 20.45 sati. Objema reprezentacijama susret će poslužiti kao dobra priprema za ono što ih čeka na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 14. juna do 15. jula ove godine održati u Rusiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije