Tim s Koševa upisao i drugi poraz: Slovacko bolje od Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Tim s Koševa upisao i drugi poraz: Slovacko bolje od Sarajeva
Printscreen / Tim s Koševa upisao i drugi poraz: Slovacko bolje od Sarajeva

Nogometaši Sarajeva danas su u Sloveniji odigrali i drugi pripremni meč, a ovaj put su poraženi od ekipe Slovackog sa 0:2.

Oba gola postignuta su udrugom poluvremenu, a prije gola tim s Koševa je imao dvije prilike. Prvo u 30. minuti u šansi je bio Benjamin Tatar, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Na kraju poluvremena bilježimo i solidan pokušaj Mersudina Ahmetovića sa 20 metara, ali lopta odlazi metar-dva pored gola.

U drugom poluvremenu ipak Slovacko popravlja realizaciju, te stiže do pobjede.

Prvo je u 61. minuti Jan Kalabiška pogodio za 0:1, a nedugo zatim (74. minuta) mrežu Sarajeva je zatresao i Pavel Dvorak za sigurno vodstvo od 2:0 za Slovacko.

Do kraja nije bilo promjene, pa je Sarajevo upisalo drugi poraz na ovim pripremama. Podsjećamo, bolja je od bordo tima bila Mladost DK sa 2:1, dok su momci Husrefa Musemića u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji savladali albanski Partizani sa 5:1.

Sarajevo je danas počelo u sastavu: Kovačević, Lazić, Dupovac, Hodžić, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Šišić, Tatar, Milanović, Ahmetović.

U drugom poluvremenu su zaigrali i: Dizdarević, Mustafić, Kurdić, Šabanović, Đokanović, Gavrić, Imamović, Dervišagić, Guzina, Salčin, Handžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije