Thiago Silva iz PSG-a prelazi u Chelsea!

Anadolija
Thiago Silva iz PSG-a prelazi u Chelsea!
Foto: EPA / Thiago Silva

Iskusni 35-godišnji brazilski fudbaler Thiago Silva novo je pojačanje Chelseaja. Defanzivac je u londonski klub stigao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor s Paris Saint-Germainom, piše Anadolu Agency (AA).

Iz Chelseaja su naglasili da je Silva potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

"Tako sam sretan što sam se pridružio Chelseaju. Oduševljen sam što ću biti dio uzbudljivog sastava Francka Lamparda za sljedeću sezonu i ovdje sam da se borim za trofeje. Navijači Chelseaja, vidimo se uskoro, radujem se što ću uskoro igrati na Stamford Bridgeu", rekao je Silva za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Chelseaje je ranije doveo Hakima Ziyecha iz Ajaxa, Timu Wernera iz RB Leipziga, Bena Chilwella iz Evertona, Malangu Sarra iz Nice i Xaviera Mbuyambu iz Barcelone.

Silva je karijeru počeo u RS Futebol, da bi potom nastupao za Juventude, Porto B, Dynamo iz Moskve, Fluminense, Milan i na kraju PSG. Za Svece iz Pariza odigrao je 315 takmičarskih utakmica i postigao 17 golova. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 89 puta uz devet pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije