Težak udarac za Liverpool: Jedan od najbitnijih pojedinaca propušta čak šest teških utakmica

0
Radiosarajevo.ba
Težak udarac za Liverpool: Jedan od najbitnijih pojedinaca propušta čak šest teških utakmica
Foto: EPA - EFE / Liverpool

Liverpool je doživio značajan gubitak zbog povrede, s obzirom na to da se očekuje da će golman Alisson biti van terena šest sedmica zbog problema s zadnjom ložom.

Brazilac je zamijenjen kasno tokom pobjede nad Crystal Palaceom, a snimci su kasnije pokazali prognozu koja će ga onemogućiti da se vrati do sljedeće međunarodne pauze.

Ova vijest dolazi uoči zahtjevnog perioda za tim Arnea Slota, s obzirom na to da će Alisson biti odsutan na utakmicama Premijer lige protiv Chelseaja, Arsenala, Brightona i Aston Ville, kao i na utakmici Carabao kupa protiv Brightona, te grupnim utakmicama Lige šampiona protiv RB Leipziga i Bayera iz Leverkusena.

Vanredna sjednica: Doneseno 9 hitnih mjera za zaštitu od klizišta u općini Stari Grad Sarajevo

Vanredna sjednica: Doneseno 9 hitnih mjera za zaštitu od klizišta u općini Stari Grad Sarajevo

Svako pogoršanje u njegovom oporavku također bi moglo dovesti u pitanje njegovu mogućnost sudjelovanja na meču protiv Real Madrida, koji dolazi tri dana nakon njegovog očekivanog povratka protiv Southamptona 24. novembra.

Caoimhin Kelleher, koji je propustio utakmicu protiv Palacea zbog bolesti, vjerovatno će zamijeniti Alissona, kao što je to učinio prošle sezone kada je Alisson imao prethodnu povredu zadnje lože.

Treći golman, Vitezslav Jaros, ušao je u igru na Selhurst Parku u posljednjih deset minuta. Klub je tokom ljetnog prelaznog roka doveo Giorgija Mamardashvilija iz Valencie, ali Gruzijac će ovu sezonu provesti na posudbi u španskom klubu i neće stići na Anfield do početka sezone 2025/26.

Slot je izrazio povjerenje u svoje opcije nakon što je Liverpool zadržao prvo mjesto na tabeli Premijer lige.

"Alisson je naš jasni broj 1," rekao je Holanđanin. "[On je] najbolji golman na svijetu, pa je uvijek težak udarac kada se povrijedi. Ali u skoro svakoj poziciji imamo drugu opciju koja je također stvarno dobra.

Caoimhin Kelleher je to već pokazao, tako da je jasno da je on broj 2. I veoma je zadovoljstvo vidjeti da naš treći golman - jer je Caoim bio bolestan - može imati uticaj na naše rezultate", rekao je Slot

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije