Tata platio gotovo 40.000 KM da mu sin zaigra nogomet. Klub: 'Žao nam je, nemamo druge sponzore'

0
Radiosarajevo.ba
Tata platio gotovo 40.000 KM da mu sin zaigra nogomet. Klub: 'Žao nam je, nemamo druge sponzore'
Foto: X.com / Martin Podhajsky

Donedavno je bio običan student prava i igrao FIFA-u na računaru, a sad će uskočiti u prave kopačke i igrati s profesionalcima.

Čeh Martin Podhajsky (22) počeo je živjeti san nogometaša potpisom ugovora s trećeligašem Usti nad Labem, i to nakon što je njegov otac za to pristao platiti 500 hiljada čeških kruna (39,7 hiljada KM).

"Martin nikad nije igrao nogomet, ali obično ne vidim pola miliona kruna kako leže na zemlji. Ko god da mi ih da, dopustit ću da se pridruži ekipi", kaže vlasnik kluba Premsyl Kuban, čija je kompanija Viagem preuzela klub u junu.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Novi nogometaš zapravo je i njegov zaposlenik.

"On se bavi poslovima vezanima uz hostese. Govorio je da bi volio zaigrati, onda je nazvao njegov otac i stvari su se pokrenule", objasnio je komercijalni direktor kompanije Matej Svojše.

Skandal u SAD-u: Igrač balkanskog porijekla igrao pod lažnim imenom, stigla i teška kazna

Skandal u SAD-u: Igrač balkanskog porijekla igrao pod lažnim imenom, stigla i teška kazna

Martin je preko noći postao internet senzacija u svijetu, takva je akvizicija skandal u ozbiljnom nogometu, a to bi treća češka liga trebala biti. Kako god, novog člana četvrtoplasiranog sastava u ligi čekaju pripreme za debi. U ugovoru stoji da će ući s klupe kao zamjena za kapitena Jakuba Maresa i igrati barem 10 minuta.

"Vodit ćemo 3-0, stavit ćemo ga u napad na 10 minuta. Kad nam njegov otac daje 500 hiljada kruna za 10 minuta... Žao nam je, nemamo sponzore", rekao je vlasnik kluba.

"Planiramo da u jesen počne trenirati, a na proljeće, kad budemo imali sedam utakmica zaredom kod kuće, stvarno će zaigrati. S Martinom sad završavamo ugovor, a navijači će ga vidjeti već na prvoj sljedećoj utakmici, zasad samo na klupi za rezervne igrače", rekao je direktor Martinove kompanije.

Domaći navijači Podhajskog će moći pozdraviti sljedeći petak protiv druge ekipe Teplica. Reakcije su zasad uglavnom pozitivne, a ko zna, možda dobije i koju minutu više od planiranih deset, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije