Skandal u SAD-u: Igrač balkanskog porijekla igrao pod lažnim imenom, stigla i teška kazna

1
Radiosarajevo.ba
Skandal u SAD-u: Igrač balkanskog porijekla igrao pod lažnim imenom, stigla i teška kazna
Foto: Instagram / Matko Miljević

Fudbaler Matko Miljević nalazi se u centru velikog skandala u američkoj fudbalskoj ligi MLS. 

Miljević je član ekipe CF Montreal iz Kanade, ali čini se da nije igrao samo za ovu ekipu. Kako navodi kanadski Sportsnet, ovaj nogometaš je igrao pod lažnim imenom u nižim ligama. 

Za njegove nastupe u nižim ligama se nije znalo sve do prije nekoliko dana, kada je Miljević napravio incident tokom meča Quebec Calcetto lige, kada se potukao i navodno pljunuo drugog fudbalera na terenu. 

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Dobio je doživotnu suspenziju iz ove lige, a sada se čini kako će imati problema i u MLS-u. Naime, čelnici MLS-a su pokrenuli službenu istragu, a rezultati bi mogli biti katastrofalni za mladog nogometaša. 

Treba još spomenuti da je Miljević igrao za SAD i Argentinu u mlađim kategorijama. Nema nastup ni za jednu seniorsku reprezentaciju, a mogao bi nastupati za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Argentinu i SAD. 

Za BiH bi mogao igrati zato što je njegov djed iz Banja Luke, a on je 1945. godine emigrirao u Argentinu. Pošto se radi o bosanskohercegovačkom Hrvatu, mogao bi igrati i za Hrvatsku, te je legendarni Davor Šuker uspio da ga nagovori da igra za Vatrene. Miljević je pokrenuo proces da dobije hrvatske papire. 

Ipak, nakon ovog skandala, teško je da će Miljević igrati za bilo koju seniorsku reprezentaciju, te je njegova budućnost u nogometu upitna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije