Tarik Trbić: Sarajevo želi fer i sportsko nadmetanje i navijače na utakmici

Radiosarajevo.ba
Tarik Trbić: Sarajevo želi fer i sportsko nadmetanje i navijače na utakmici
Fudbalski klub Željezničar i Fudbalski klub Sarajevo odmjerit će snage u četvrtom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica.

Podsjetimo, navijači Sarajeva najavili su bojkot derbija, jer su za ovu utakmicu dobili svega 1090 ulaznica, što je vjerovatno i najmanji broj ulaznica za gostujuće navijače u historiji sarajevskog derbija. Sarajevo je pozvalo Željezničar da preispita svoju odluku, dok Plavi tvrde da je sve bila naredba policije. Kontaktirali smo i glasnogovornika FK Sarajevo Tarika Trbića koji nam je rekao sljedeće. 

"U proteklim danima održan je niz sastanaka ova dva kluba i policije na kojima su donešene odluke povodom organizacije derbija. FK Sarajevo kao gost zaprimio je informaciju da je namijenjeno 1090 ulaznica. Minimalan iznos ulaznica koje klub želi je 1500 i bit ćemo istrajni u toj namjeri. FK Sarajevo će uložiti sve napore da sve bude u fokusu fer i sportskog nadmetanja. Nadamo se da ćemo dobiti pozitivne odgovore za naše upite i zahtjeve kako bi navijači mogli prisustvovati u ugodnoj atmosferi i općenito derbiju", rekao je Trbić i dodao:

"Mislim da je ispravna adresa za sva pitanja FK Željezničar. Želimo da utakmica protekne u sportskom i fer nadmetanju. Želimo da vlada vrhunska atmosfera i da naši navijači prisustvuju toj utakmici. Mi ćemo sve uraditi da osiguramo navijačima minimalan broj ulaznica koje zahtijevamo i nadam se da ćemo uspjeti u tome i da će biti razumijevanja i s druge strane. Nadam se da će utakmica poslati slike istinskog i sportskog nadmetanja, jednu sliku koju smo navikli da šaljemo sa ovih utakmica", istaknuo je Trbić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije