Talijanski fudbalski Mozart odigrao posljednju utakmicu u karijeri

Radiosarajevo.ba
Talijanski fudbalski Mozart odigrao posljednju utakmicu u karijeri
Fraza "njegove lopte imaju oči" savršeno opisuje talijanskog veznjaka Andreu Pirla koji je najbolje utakmice odigrao u dresu velikana s Apenina Milana i Juventusa.

Pirlo je karijeru završio u dresu New York Cityja. Njegova ekipa ispala je u MLS doigravanju od Columbus Crewa.

Pirlo je u igru ušao u 90. minuti kod vodstva njegove ekipe 2:0, ali New York nije uspio postići još jedan pogodak koji im je trebao za prolaz u naredni krug takmičenja. Columbus je slavio ukupnim rezultatom 4:3, a za Talijana je to bila posljednja utakmica.

"Shvatite da je vrijeme došlo. Svaki dan imate problema sa fizičkom spremom, ne možete trenirati onako kako želite, jer uvijek imate neki problem. U mojim godinama to je previše. Ne možete igrati zauvijek, radit ću nešto drugo. Sa 38 godina jasno mi je da mlađi zaslužuju više prostora. Nisam ljut", rekao je Pirlo za Gazzettu dello Sport.

Karijeru je počeo u Brescii, potom je igrao za Inter, a najbolje partije odigrao je u dresu Milana za koji je igrao deset godina. Nakon Milana četiri sezone je nosio dres Juventusa, prije odlaska u Sjedinjene Američke Države.

Titulu prvaka Italije osvajao je šest puta, s Milanom je dva puta bio na krovu Evrope, a 2006. godine osvojio je titulu prvaka svijeta s Italijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije