Švrakić: Umor ne smije biti alibi, svima nam je isto

Radiosarajevo.ba
Švrakić: Umor ne smije biti alibi, svima nam je isto
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine dočekati Fudbalski klub Mladost Doboj kod Kaknja.

Danas je u prostorijama ekipe iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili pomoćni trener Zijad Švrakić i defanzivac Adnan Kovačević. 

"Kod nas je atmosfera odlična i to traje već nekoliko mjeseci. Radno je i zabavno i ta je atmosfera uvijek otprilike ista. Utakmica je jako važna za nas. Mi smo na početku rekli da ćemo probati ići do kraja. Evo nas blizu finala, nadam se da ćemo pobijediti, plasirati se dalje i izboriti finale koje priželjkujemo. Ritam je jako težak, igra se u ritmu srijeda - subota, ali mi svoje ciljeve znamo", istaknuo je Švrakić.

"Kod nas uvijek neko nedostaje. Nikada nismo kompletni, pa tako i ovaj put imamo dosta rovitih igrača, ali i onih koje treba odmoriti. Odredili smo prvih 11 za sutra, ima i povrijeđenih igrača, ali nećemo tražiti alibi. Mi pred svaku utakmicu imamo najmanje tri igrača koji nam nedostaju", rekao je Švrakić.

"Umor je uvijek prisutan i znamo da je taj ritam srijeda - subota jako težak. Mi jednostavno više nemamo vremena ni da treniramo. Regeneracija nakon utakmice i već nas čeka novi protivnik. Međutim ne treba tražiti nikakvo opravdanje, svima nam je isto. I Željezničar će igrati sutra, pa s nama u subotu", istaknuo je Švrakić.

"Mladost ima dobrog trenera i dobro rukovodstvo. Opasna je ekipa i svi znamo da smo mi u Doboju kod Kaknja znali i izgubiti. Na Koševu je utakmica završena rezultatom 4:3 i sigurno da ih ne smijemo potcijeniti i riječ je o jako dobroj ekipi", rekao je Švrakić.

"Iskreno se nadamo svi da će Ahmetović jako brzo opet ući u formu. Doći će i taj pogodak, jer je riječ o igraču koji vrijedno radi i trenira", istaknuo je Švrakić.

Nakon Švrakića prisutnim predstavnicima medija obratio se i Adnan Kovačević.

"Očekuje nas sigurno teška utakmica. Oni neće doći na Koševo da se brane i moramo biti maksimalno spremni i koncentrisani da napravimo dobar rezultat. Volio bih da pobijedimo bez primljenog gola to je najvažnije. Želim i da se zahvalim navijačima na sjajnoj atmosferi u susretu sa Zrinjskim", rekao je Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije