Petrović: Došli smo do izvora, sada treba da se napijemo vode

Radiosarajevo.ba
Petrović: Došli smo do izvora, sada treba da se napijemo vode
Fudbalski klub Željezničar sutra će u prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati kod Nogometnog kluba Široki Brijeg na stadionu Pecara.

Plavi su danas otputovali za Međugorje gdje će odraditi i jedan trening u 18 sati. Pred put u Hercegovinu predstavnicima medija obratili su se Slavko Petrović i Darko Marković. 

"Sigurno smo spremni za sutrašnju utakmicu. Imali smo regeneraciju, a igrači su bili slobodni u ponedjeljak. Večeras imamo trening u Međugorju, tako da je ekipa osvježena. Igramo protiv Širokog koji nam je ostao dužan jer nas je jedini porazio od augusta. Pokušat ćemo da izvućemo povoljan rezultat koji će dati nadu za finale", rekao je Petrović i dodao:

"Široki u zadnjih par utakmica igra jako kvalitetno naročito u fazi napada. Zna se da protiv nas nije lako igrati i napraviti šansu. Nadam se da ćemo kvalitetnije odigrati u defanzivi nego prethodni protivnici Širokog. Bilo bi idealno kada bi postigli gol ili dva i da imamo velike šanse u drugoj utakmici", istakao je Petrović.

"Moji su igrači navikli na pun stadion, to za nas ne bi bio minus. Znamo da je Široki štedio igrače za ovu utakmicu. To im može biti prednost, a i ne mora biti jer je bitno kako će moji igrači ući u utakmicu. Mislim da Širokom neće biti lako i da ćemo se prezentovati kvalitetno", rekao je Petrović.

"Imamo samo jednog beka, šta ćemo tu napraviti vidjet ćemo na večerašnjem treningu. Vjerovatno će tu biti nekih promjena. Kad smo već došli do polufinala, znači da smo došli do izvora i da treba da se napijemo vode. Zeba je bio slobodan u nedjelju i ponedjeljak, večeras će trenirati sa nama i ako bude potrebno popit će tabletu i igrati", dodao je Petrović.

Nakon Petrovića predstavnicima medija obratio se i Darko Marković.

"Utakmice idu brzo, mi znamo naše ciljeve. Podsjetio bih vas da smo jedini poraz doživili u Širokom i oni su nam na neki način dužnici. Poštujemo ih i idemo da odigramo dobru utakmicu te se vratimo sa pozitivnim rezultatom. Željo uvijek ide po pobjedu i nadamo se da će tako biti."

"Svjesni smo da su odmarali kostur ekipe, ali to ništa ne mora da znači. Znamo da nam je težak raspored, ali šta je tu je. Moramo pružiti maksimum jer znamo koji dres nosimo."

"Ne razmišljamo o derbiju još uvijek, a polufinale Kupa može da nam donese da budemo učesnici finala. Sa pozitivnim rezultatom, revanš bi mogao biti formalnost. Kada se završi ova utakmica razmišljat ćemo o derbiju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije