Svjetsko prvenstvo u Kataru: Hrvatska je treća na svijetu!

65
A. S.
Svjetsko prvenstvo u Kataru: Hrvatska je treća na svijetu!
Foto: EPA-EFE / Hrvatska - Maroko u Kataru 2022 za bronzanu medalju

Nogometna Hrvatska je treća na svijetu!!!

Vatreni su u meču za bronzanu medalju sa 2:1 pobijedili Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru i zasluženo osvojili treće mjesto.

Zanimljiv meč smo gledali, odlično prvo poluvrijeme i uzbudljiv meč do samog kraja.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Čestitke, Vatrenima!

Uživo sa meča za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru: Hrvatska - Maroko 2:1, sjajan meč

Uživo sa meča za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru: Hrvatska - Maroko 2:1, sjajan meč

Prvo poluvrijeme

Šesta minuta utakmice i Hrvatska vodi 1:0! Dobra kombinacija Luke Modrića i Majera pri izvođenju slobodnog udarca. Majer sjajno pronalazi Perišića koji glavom prebacuje loptu u sredinu gdje je našao Gvardiola koji odlično šalje to glavom u mrežu Maroka za vodstvo Vatrenih.

Gledatelji na stadionu nisu sjeli na svoja mjesta nakon gola Gvardiola, a odmah smo vidjeli novi zgoditak.

Maroko odmah vraća na 1:1! Strijelac je bio Achraf Dari. Marokanci su ubacili iz slobodnog udarca, Majer je glavom dirao loptu, ali ju je tako samo usmjerio prema golu. Dari je na nju stigao prije Livakovića za - 1:1. Igrala se deveta minuta.

Nakon gola, uzbuđenja nisu prestajala. U 23. minuti nova velika prilika za Hrvatsku. Raspoloženi Perišić ubacio je u 16-terac Maroka, lopta je preko Majera došla do Modrića koji puca lijevom nogom, ali Bono je to odbio i zatim u zadnji čas ponovo reagirao ispred Livaje.

Od 28. do 33. minute Maroko je imao dvije opasne akcije. Prvo su Ziyech i Hakimi probili po desnoj strani, ali Hakimijev ubačaj ne pronalazi En-Nesyrija. Kasnije Boufal na tren pobjegao, ali Šutalo mu je ušao u blok i ostalo je bez promjene rezultata.

Kada su mnogi pomislili da će ostati 1:1 u prvih 45. minuta - Vatreni su poveli sa 2:1. Strijelac je bio Oršić.

Drugo poluvrijeme

U drugom dijelu, Hrvatska je bolje otvorila. Imali su tri uzastopna kornera, tražili su put do ponovo ugroze golmana Bonoa.

U 50. minuti novi dobar napad Hrvatske. Modrić je odlično uzeo loptu, vidio Stanišića na desnoj strani, ovaj je dodao do Perišića, ali Livaja kasni.

Hrvatska - Maroko u Kataru 2022 za bronzanu medalju
Foto: EPA-EFE: Hrvatska - Maroko u Kataru 2022 za bronzanu medalju

U 74. minuti katarski sudija nije svirao penal za Hrvatsku. Gvardiol je zatim pao u duelu s protivnikom, sudija je smatrao da nema penala. Nije VAR reagirao, Hrvatska je teško oštećena.

Srećom, po Vatrene, Maroko do kraja susreta nije izjednačio, pa je ostalo 2:1 za Hrvatsku. Sasvim zasluženo.

U nedjelju je finale - Argentina ili Francuska. Susret se igra od 16 sati, a vi odgovorite ko će biti prvak svijeta u našoj anketi.

/ Anketa

Ko će biti svjetski prvak u Kataru?
Rezultati

HRVATSKA - MAROKO 2:1

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol (GOL), Perišić - Modrić, Kovačić - Majer, Kramarić, Oršić (GOL) - Livaja

MAROKO (4-3-3): Bounou - Hakimi, Dari (GOL), El-Yamiq, Attiyat-Allah - El Khannouss, Amrabat, Sabiri - Ziyech, En Nesyri, Boufal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (65)

/ Povezano

/ Najnovije