Svjetski prvak s Francuskom donirao cijelu premiju za džamiju u Mauretaniji

Radiosarajevo.ba
Svjetski prvak s Francuskom donirao cijelu premiju za džamiju u Mauretaniji
Foto: EPA / Ousmane Dembele
Prošloga ljeta Ousmane Dembele stigao je iz Borussije Dortmund u Barcelonu za 105 miliona eura te uz Paula Pogbu postao četvrti najskuplji nogometaš u historiji.

Ipak, na Nou Campu se nije naigrao, što zbog povrede, što zbog velike konkurencije u napadu (Messi, Suarez, Coutinho...).

Međutim, uspio je skupiti 23 nastupa za Katalonce te upasti u vlak francuske reprezentacije i s njom osvojiti naslov svjetskog prvaka u Rusiji. On će osvajanje SP-a kao 21-godišnjak pamtiti cijeloga života.

Kao dio zlatne generacije Dembele je dobio premiju od 350 hiljada eura, ali je odlučio ne zadržati novac za sebe nego ga donirati u - Mauretaniji. Naime, njegova majka Diugalyja vuče korijene iz Mauretanije pa je Ousman odlučio sav novac pokloniti njenom rodnom gradu kako bi se tamo izgradila džamija. 

Iako poznat po tome što se u ponašao bahato Borussiji, gdje je odbijao trenirati i javljati se čelnicima kako bi dobio zeleno svjetlo za odlazak u Barcelonu, Dembele je pokazao i svoju vedriju stranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije