Švicarci slave Šišića: "Zabio Atalanti, a nekad igrao u našem trećeligašu"

J. M.
Švicarci slave Šišića: "Zabio Atalanti, a nekad igrao u našem trećeligašu"
Foto: Tagblatt / Tada 20-godišnji Aladin Šišić u dresu Staada (2012)
Senzacionalni remi fudbalera Sarajeva u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Europe protiv Atalante imao je odjeka širom Europe.

Uspjehom pulena Husrefa Musemića pozabavio se i švicarski Tagblatt u svjetlu činjenice da je 26-godišnji Aladin Šišić, strijelac izjednačujućeg pogotka protiv Atalante, svojevremeno nosio dres tamošnjeg trećeligaša Staada.

sisic_01.jpg - undefined

Printscreen

Šišić je tokom 2012. godine odigrao dvije polusezone za Staad i postigao 14 golova. Potom je nosio dres estonskog Kaleva, slovenskih Domžala i bh. premijerligaša Mladost Doboj-Kakanj prije nego je ovog ljeta stigao na Koševo.

"Šišić je bio izuzetno brz i vrlo uporno trenirao. Iskreno, u švicarskim regionalnim ligama vidio sam tehnički jačih igrača, ali malo ko se tako profesionalno odnosio prema fudbalu. Nije imao grama viška težine", prisjetio se bivšeg pulena Adrian Rüst, tadašnji trener Staada, i priznao da je izgubio kontakt s Šišićem.

Rüst dodaje da je Šišić bio izvanredan igrač za 3. ligu Švicarske, te da bi ga lijepo bilo vidjeti u nekom jačem rangu takmičenja od Premijer lige BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije