Fantastično Sarajevo postiglo dva gola i remiziralo s Atalantom u Italiji

Radiosarajevo.ba
Fantastično Sarajevo postiglo dva gola i remiziralo s Atalantom u Italiji
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Atalanta - Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo večeras je u Reggio Emiliji na stadionu Mapei odigrao prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv domaće Atalante, a Bordo tim je odigrao fantastičnih 2:2.

Prvi udarac na utakmici vidjeli smo u devetoj minuti. Hateboer je šutirao, ali nije bio precizan. Tri minute kasnije Atalanta je došla do vodstva. Masiello je centrirao, a Brazilcu Rafaelu Toloiju nije bilo teško da matira nemoćnog Pavlovića i zatrese praznu mrežu Bordo tima.

U 25. minuti susreta Masiello je još jednom dobro centrirao, ali je ovaj put ispred Barrowa loptu pokupio Pavlović. Atalanta je veliku priliku imala u 30. minuti susreta. Gomez je sam krenuo na Pavlovića iskosa sa lijeve strane, ali je Mujakić sjajno intervenisao i u posljednji trenutak izblokirao pokušaj Argentinca.

U 35. minuti Argentinac je šutirao iz daljine, ali je pokušaj kapitena talijanske ekipe završio iznad prečke gola Sarajeva. Barrow je u 38. minuti susreta šutirao iskosa sa desne strane, ali ni ovaj put reprezentativac Gambije nije bio precizan. Već u narednom napadu u prilici je Marco D'Alessandro, ali je još jednom odbrana Sarajeva na mjestu.

Gomez je u 43. minuti sjajno izbacio Dupovca, ali je Pavlović uspio odlično intervenisati i spriječiti slavlje navijača ekipe iz Bergama. Sarajevo je zaprijetilo u 45. minuti susreta. Šišić je šutirao, ali je odbrana Atalante u posljednji trenutak odlično intervenisala i otklonila opasnost.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Atalanta je došla do dva gola prednosti. Tolio je nakon kornera prebacio loptu na drugu stativu, a Mancini je pored Ahmetovića i Mujakića najbolje reagovao i matirao nemoćnog Pavlovića. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre na stadionu Mapei 2:0 za talijansku ekipu.

Atalanta je do trećeg gola mogla u desetoj minuti drugog poluvremena. Odličnu loptu je dobio Barrow, ali je neometan sa deset metara loše šutirao. Dvije minute kasnije Duvan Zapata je sam izašao ispred Pavlovića, ali je golman Bordo tima fantastično intervenisao. Pavlović je još jednom nevjerovatno intervenisao u 59. minuti susreta. Svi su vidjeli loptu u golu Sarajeva, ali je Pavlović fantastično intervenisao i nogom odbranio udarac Gosensa.

Sarajevo je smanjilo u 67. minuti susreta. Adukor je fantastično centrirao, a rezervista Haris Handžić matirao nemoćnog Berishu. U 72. minuti susreta Sarajevo je došlo do izjednačenja. Handžić je centrirao, Šišić uspio doći do lopte pored tri igrača Atalante i donijeti Sarajevu izjednačenje za veliku radost navijača Bordo tima u Reggio Emiliji.

Atalanta je u 77. minuti susreta imala slobodni udarac, ali je pokušaj Gomeza završio pored lijeve stative gola Pavlovića. U 81. minuti Zapata je dobro prihvatio loptu u šesnaestercu Sarajeva, spustio za Barrowa, ali još jednom fantastično blokira odbrana Sarajeva. Sarajevo je do kraja uspjelo sačuvati svoj gol i vratiti se kući s fantastičnih 2:2. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije