Sušić nakon trofeja u Turskoj: Vjerovao sam da možemo iznenaditi Galatasaray

A. S.
Sušić nakon trofeja u Turskoj: Vjerovao sam da možemo iznenaditi Galatasaray
Arhiv / Safet Sušić

Turska slavi Safeta Sušića. Naš najuspješniji selektor, koji je Zmajeve prije četiri godine odveo na Mundijal u Brazil, danas i jučer bio je na naslovnicama svih velikih turskih medija. Popularni Pape, kao trener Akhisara, u Super Kupu Turske, nakon penala (6:5), srušio je veliki Galatasaray.

 "Znao sam da Galatasaray nije ništa bolji od nas. Brzo smo postigli gol, imali još dvije prilike, a u drugom poluvremenu su oni imali bolje prilike. Kada se sve sagleda, imali smo bolje šanse. Ovaj trofej važan je za klub, grad. Veliki uspjeh je ovaj trofej Super kupa. Osim velike četvorke i Konyaspora, niko od tzv. malih timova Turske nije došao do ovog trofeja", priča Safet Sušić za Radiosarajevo.ba.

Pape kaže da je ekipa vježbala penale dan prije finala.

"Kod mene je sistem "ko hoće da puca penal, ne želim mu zabraniti". Iskreno, očekivao sam da možemo doći do trofeja. Na startu sezone iznenađenja su uvijek moguća. Očekivao sam da ni Galata neće biti u nekoj top formi i sve sam bio u pravu", kaže bivši bh. selektor.

Pape nadmudrio Terima: Akhisar srušio Galatu i osvojio Superkup

Sušić je za trenera Akhisara postavljen sredinom juna. Kaže da u ekipi nema veliku zvijezdu, a od bh. igrača tu je Avdija Vršajević, s kojim je Sušić sarađivao u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. 

"Vršajević bio odličan, osjećao je bolove, pa sam ga zamijenio. Super se uklopio. Kada sam vidio kakvu ekipu imam, odmah sam znao da ću izvesti odličan tim protiv Galate. Jaka je konkurencija za svako mjesto u ekipi, a niko nije osigurao mjesto u početnom sastavu", dodao je Sušić. 

Priča nam da je dobio veliki broj poruka i čestitki prijatelja.

"Pokušavam svima odgovoriti. Zahvalio bih se svima, hvala im na čestitkama. Ove sezone osim velike četvorke, malo je timova koji se mogu uključiti u borbu za titulu. Možda Basaksehir, a teško Trabzonspor. Mi smo tim za zlatnu sredinu i presretan sam da sam tu", kazao je Sušić, kojem je Akhisar šesti klub u Turskoj kojeg vodi.  

Pogledajte golove s meča i izvođenje penala:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije