Željezničar u derbiju kola bolji od Zrinjskog na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Željezničar u derbiju kola bolji od Zrinjskog na Grbavici
Foto: Radiosarajevo.ba / Željezničar - Zrinjski
Fudbalski klub Željezničar dočekao je večeras na svom terenu u derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Hrvatski športski klub Zrinjski. Slavio je Željezničar rezultatom 2:0.

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Igrao se četvrti minut kada je pokušao Todorović, ali fudbaler Plemića nije bio precizan iz dobre situacije. Tri minute kasnije pokušao je Krpić, ali ni Željezničar nije uspio postići pogodak. U 20. minuti nova gužva ispred gola gostiju, ali golman Soldo dobro interveniše.

U 35. minuti velika prilika na drugoj strani. Toni Jović je šutirao pored gola sa svega sedam metara. Kazna je stigla već u narednom napadu, a mrežu Zrinjskog zatresao je Krpić. Tri minute kasnije jedanaesterac za Plave. Galić je oborio Veselinovića, a precizan s bijele tačke za dva gola prednosti Plavih još jednom je bio Krpić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:0 za Željezničar.

U drugom poluvremenu Željezničar je rutinski zadržao prednost i priveo utakmicu kraju. Ostalo je 2:0 za izabranike Milomira Odovića.

U drugom susretu koji je završen nešto ranije večeras, Široki Brijeg je razbio Čelik na Pecari rezultatom 6:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije