Šuker otkrio šta stoji iza uspjeha Hrvatske i šta misli o Modriću

Radiosarajevo.ba
Šuker otkrio šta stoji iza uspjeha Hrvatske i šta misli o Modriću
Nekada omiljeni napadač, a danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, osvrnuo se na uspjeh vatrenih na Mundijalu u Rusiji.

Bivši as Reala iz Madrida kao je kraći intervju za ESPN za koji je komentirao historijski uspjeh Hrvatske i plasman u finale Svjetskog prvenstva.

On je najviše pohvala dao na račun kapitena Luke Modrića, dodavši da njegov nasljednik u dresu Reala zaslužuje Ballon d’Or.

“Moj kapiten čini sjajnu stvar u svlačionici – on je uzor na terenu i izvan njega za mnogu djecu, ne samo onu u Hrvatskoj. Da ja glasam, dao bih za njega”, kazao je Šuker.

Predsjednik  HNS-a je govorio i o uspjehu koji je u svijetu mnoge iznenadio.

“Kvaliteta. Na prvom mjestu kvaliteta. I fizička pripremljenost… ako igrač nije dobro pripremljen, neće igrati dobro na Svjetskom prvenstvu. Mogli smo izgubiti od Danske u osmini finala, mogao sam biti s roditeljima, jesti i piti te gledati nogomet na TV-u. To je nogomet. A samo on može na ulice izvući sve Hrvate. Nogomet je svijet. Temelje naše kuće postavili smo 1998, sada gradimo drugi sprat”, dodao je Šuker.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije