Sudija kojem je zapaljen automobil vraća na teren: Sudi derbi kola

0
Radiosarajevo.ba
Sudija kojem je zapaljen automobil vraća na teren: Sudi derbi kola
PrtScr / Automobil sudije Topalovića

Sabrija Topalović, sudija kojem je zapaljen automobil nakon prekinute utakmice 10. kola između Veleža i Borca, vraća se na teren.

Arbitar iz Zenice dijelit će pravdu u jednom od derbija 13. kola m:tel Premijer lige BiH između Željezničara i Tuzla Cityja.

Topalović je, prema ocjeni Komiteta za sudije i suđenje NSBiH, dobio prolaznu ocjenu za dijeljenje pravde na meču Velež - Borac, pa će u subotu biti na centru duela kojeg će na Grbavici igrati Željo i Tuzla City.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Na Grbavici je u Plavom salonu jutros održana konferencija za medije FK Željezničar.

Na njoj se javnosti obratio trener Tomislav Ivković, koji je govorio u najavi utakmice sa Tuzla Cityjem, koja očekuje Plave za vikend.

Ivkoviću je reprezentativna pauza dugo trajala.

“Zadnja utakmica sa Borcem kao da je bila prije tri mjeseca, a sada već novi derbi. Jako dobra ekipa, super su vođeni, a da ne igramo na Grbavici oni bi bili favoriti. Ipak, igramo na našem stadionu, pa ću jedan posto prednosti dati nama”, rekao je Ivković na samom početku.

Onda se osvrnuo na utakmicu protiv Tuzla Cityja s početka šampionata, kada je Željo na Tušnju poražen s 2:1.

“Odigrali smo tada jednu od boljih utakmica. Poveli smo, a onda su nas samljeli u deset minuta. Imaju dobre individualce, čvrsti su i agresivni, te žele igrati. Najbolja ocjena njihove igre bila je možda sa Zrinjskim u Mostaru gdje su pokazali te najbolje karakteristike. Moramo se spremiti na najbolji način kako bi parirali tako ozbiljnjoj ekipi. Želimo dati maksimum, te nastaviti sa pristupom iz zadnjih nekoliko kola. Hvala i Musemiću na komplimentima, ali ne padam na to”, dodao je Ivković.

Sa današnjeg pressa u FK Željezničar - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sa današnjeg pressa u FK Željezničar

Na neočekivano pitanje o tome da li bi dva postignuta gola značila pobjedu nad Tuzla Cityjem, Ivković je odgovorio:

Ja nisam Copperfield da to predvidim. Mi smo radna ekipa i moramo raditi od prve do zadnje sekunde, ako želimo pobjedu. Odigrali smo dobro u Banjaluci, ali to je prošlo. Samopouzdanje je dobro imati, ali ne smije preći u nonšalanciju i momci to moraju shvatiti. Rekao sam im to.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije