Sudija Clattenburg istetovirao motive finala EURO 2016 i Lige šampiona

Radiosarajevo.ba
Sudija Clattenburg istetovirao motive finala EURO 2016 i Lige šampiona
Engleski fudbalski sudija Mark Calttenburg odlučio je da svoju sjajnu godinu u kojoj je sudio finale EURO 2016 i Lige šampiona obilježi sa dvije tetovaže na svom tijelu sa motivima ova dva velika fudbalska takmičenja

Clattenburg je ušao u istoriju engleskog fudbala kao prvi sudija iz ove zemlje koji je u istoj godini imao zadovoljstvo da sudi finale dva najveća kontinentalna takmičenja na reprezentativnom i klupskom nivou. Tako 41-godišnji sudija sada na rukama ima istetovirane logotipe oba takmičenja, kao trajno sjećanje na svoja velika dostignuća u fudbalu, prenose britanski mediji.

Vrijedi dodati da je u godini za pamćenje osim finala EURO 2016 u Parizu i Lige šampiona u Madridu, Clattenburg sudio i finale FA kupa u Londonu.

Clattenburg svoju sudijsku karijeru počeo 1993. godine. Počeo je kao asistent u devetom razredu engleskog fudbala, a 2004. godine stigao je na elitnu listu za Premier ligu. Na listu Svjetske fudbalske federacije (FIFA) uvršten je dvije godine kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije