Ibrahimović: Rooney bi mogao biti moj savršeni partner

Anadolija
Ibrahimović: Rooney bi mogao biti moj savršeni partner
Zlatan Ibrahimović kazao je za televiziju svog kluba Manchester Uniteda da bi kapiten tima Wayne Rooney mogao biti njegov savršeni partner u napadu.

Ibrahimović će danas odigrati prvu utakmicu na “Old Traffordu“ od dolaska u Manchester United, a rival će biti Everton, klub u kojem je Rooney počeo svoju sjajnu karijeru.

“Mislim da svaki veliki igrač na terenu mora sarađivati sa drugim velikim igračima i to nije nikakav problem. Nas je 11 na terenu, a ne dvojica. Sve je do trenera, šta on želi od nas, ali s Rooneyjem nemam nikakvih problema. Vidim samo uspjeh. Rekao sam prije mnogo godina da je savršeni partner za svakog napadača Rooney. On ne radi samo za sebe, nego i za napadača i za cijeli tim. Apsolutno sam zadovoljan i sretan što sam jedan od momaka koji igra uz njega“, rekao je Ibrahimović.

Rooney je u United stigao iz Evertona 2004. godine. Od tada je igrao na raznim pozicijama u timu, a Jose Mourinho ga je vratio na mjesto odmah iza napadača. Tokom boravka na “Old Trafford“ ušao je u klupsku istoriju, kao jedan od samo četiri igrača koji su za 'crvene đavole' postigli više od 200 golova. Za sada je postigao 245 golova u 520 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije