Forlan: Ako Pogba vrijedi 120 miliona, koliko je onda vrijedio Scholes?

Radiosarajevo.ba
Forlan: Ako Pogba vrijedi 120 miliona, koliko je onda vrijedio Scholes?
Izvjestan transfer Paula Pogbe u Manchester United trese fudbalski svijet. Spominje se cifra od 120 miliona eura što bi bio svjetski rekord, a ima i onih koji takvu cifru gledaju kao nešto što nije baš potpuno realno.

Jedan od njih je upravo bivši fudbaler Manchester Uniteda – Diego Forlan. Kako piše Sport1, on se pita koliko bi onda svojevremeno vrijedio Paul Scholes da je United morao da ga kupi kada je bio na vrhuncu karijere.

“Ako Pogba vrijedi 120 miliona eura, zamislite koliko bi United ranije morao da plati za Scholesa? To je daleko najbolji igrač sa kojim sam igrao.”, rekao je Forlan.

Forlan je ipak istakao da je Pogba odličan fudbaler i da sve ima svoju cijenu. “Volim ga, on je dobar igrač. Može da postane jedan od najboljih veznih igrača svoje generacije. Njegova vrijednost? Vrijedi onoliko koliko je klub spreman da plati za njega”, jasan je Forlan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije