Emir Spahić za stranicu HSV-a: Moguće da je ovo moja posljednja sezona

Radiosarajevo.ba
Emir Spahić za stranicu HSV-a: Moguće da je ovo moja posljednja sezona
/ Trening predvode Spahić i trener Labbadia (Foto: HSV)
U nedjelju ujutro predvodio je trening zajedno s trenerom Brunom Labbadijom.

Emir Spahić je lider HSV-a, uvijek zanimljiv sagovornik novinarima, pa i pres-službi svog kluba. Za oficijelnu klupsku stranicu govorio je o karijeri, zbivanjima u profesionalnom fudbalu, svom karakteru...

Objašnjava da je ugovor produžio za još jednu godinu nakon razgovora s trenerom.

"Dugo smo razgovarali o svemu. Znam upravo ono što trener traži od mene. Želi podržati mlade igrače i pomoći u razvoju tima. Trener to ne može sâm napraviti, potreban je neko iskusan na terenu. Veliki je to izazov i odgovornost za mene", kaže Spahić.

Na pitanje koliko dugo će još igrati nema precizan odgovor...

"Moguće da je ovo moja posljednja sezona. Ne znam, više nisam u situaciji da pravim planove za 2-3 godine. Moram voditi računa o fizičkoj pripremljenosti, 20 godina sam profesionalac. Trenutno se osjećam spremnim bez obzira na trenutnu povredu." 

Može li sebe zamisliti kao trenera...

"Ne u ovom trenutku. Ne zato što apriori odbacujem tu ideju nego sam još zauzet igračkom karijerom da ne stižem razmišljati o narednim planovima".

Prisjeća se teškoća na početku svoje karijere...

"To su bila druga vremena. Morao sam sve sâm uraditi. Sa 17 godina otišao sam u Tursku, u drugu zemlju, drugu kulturu, bez porodice i prijatelja. To je bila najteža faza moje karijere. Ali, prelomio sam i prihvatio izazov".

O dostignućima u karijeri...

"Mogu reći da sam postigao nešto u karijeri. Igrao sam u različitim zemljama, u jakim klubovima. U vrijeme dok sam nosio dres Montpelliera imao sam ponudu Arsenala, međutim predsjednik je tražio 25 miliona eura odštete za mene. Za štopera! Naravno, transfer nije realiziran. Najveća želja mi je bila da odem s reprezentacijom BiH na Svjetsko prvenstvo i to sam ostvario.

Trenutno nosi dres HSV-a čiji su ga navijači izabrali za najboljeg igrača kluba u prošloj sezoni...

"Sretan sam zbog ovog priznanja jer navijače 'kupujem' samo time što im mahnem prije utakmice i onda ostavim srce na terenu. Ničim drugim", rekao je Emir Spahić za službenu stranicu HSV-a.

Alen Halilović: Emir je igrao s mojim ocem

Među novim suigračima Emira Spahića u HSV-u nalazi se i Alen Halilović. Bh. reprezentativac treba mu pomoći u privikavanju na novu sredinu, a za njemačke medije posebno je zanimljiv podatak da je Spaha igrao i s Alenovim ocem – Sejadom Halilovićem.

"Čim se pojavio interes HSV-a, nazvao sam Emira Spahića koji je igrao s mojim ocem. Rekao mi je da će Bundesliga predstavljati dobru školu za mene. Već sam se uvjerio da se puno više trenira nego u Španiji", izjavio je Halilović za Bild.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije