Stigla potvrda: Red Army se neće ugasiti, poslali poruku koja će obradovati Rođene

1
Radiosarajevo.ba
Stigla potvrda: Red Army se neće ugasiti, poslali poruku koja će obradovati Rođene
Foto: Facebook / Navijački klub "Red Army"

Klub navijača "Red Army" iz Mostara pokazao je svoju odlučnost i nepokolebljivost nakon nedavnog gubitka svih transparenata, pozivajući svoje članove da se okupe u što većem broju na današnjoj utakmici između Veleža i GOŠK-a.

Sukob između navijačkih grupa eskalirao je kada su članovi Ultrasa, navijačke grupe Zrinjskog, oteli sve transparente pristalicama Veleža. Ova akcija bila je odgovor na prethodnu zapljenu transparenata i zastava koju su izveli najvatreniji navijači Veleža, poznati kao Rođeni.

Iako se prema navijačkom kodeksu u takvim situacijama grupe obično gase, Red Army očigledno ne priznaje način na koji su im transparetni otuđeni. Najavili su da će se okupiti na današnjoj utakmici i svojom prisutnošću pružiti podršku svojoj ekipi.

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

U objavi na Facebooku, Red Army je poručio: "Svi iza gola! Samo tebi znaj, Armija je uvijek odana", demonstrirajući svoju nepokolebljivu odanost klubu.

Današnja utakmica između Veleža i GOŠK-a igra se od 17 sati u Mostaru. Iako su Rođeni već ranije osigurali plasman na evropsku scenu, bodovi su potrebniji gostima u borbi za opstanak. Pobjedom bi Velež osigurao treće mjesto u prvenstvu, što dodatno naglašava važnost susreta.

Ponedjeljak, 17:00h SVI IZA GOLA! SAMO TEBI ZNAJ, ARMIJA JE UVIJEK ODANA!

Posted by Klub navijača "Red Army" Mostar on Sunday, May 19, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije