Potvrđeno: Red Army se neće ugasiti kao grupa

11
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Red Army se neće ugasiti kao grupa
Foto: Screenshot/Facebook / Ukradeni transparenti Red Army

Nakon što su izgubili transparente, Red Army kao navijačka grupa će nastaviti svoje djelovanje pod istim imenom kojeg koriste od 1981. godine.

Vođe grupe su održale sastanak na kojem je zaključeno da ostaje ime Red Army.

Na ovu odluku neće utjecati eventualna razmjena ili spaljivanje transparenata na večerašnjoj utakmici između Zrinjskog i Borca.

Katar najavio sve oblike podrške u procesu potrage za iranskim predsjednikom i šefom diplomatije

Katar najavio sve oblike podrške u procesu potrage za iranskim predsjednikom i šefom diplomatije

Prema informacijama koje se mogu pročitati na svjetskim stranicama koje se bave navijačima kao što je “Ultras-tifo”, akcije koje su izveli prvo Red Army, a onda uzvratili Ultrasi, ne spadaju pod navijačke akcije već pod krađu i lopovluk.

Tako da sačekuša Red Armyjevaca i otimanje transparenata od jednog pripadnika Ultrasa i sa druge strane upadanje Ultrasa u kuću jednog člana Red Armyja i krađa njihovih transparenata ne priliči navijačkom kodeksu.

Shodno ovom tumačenju, Red Army je odlučio da se neće ugasiti kao grupa, te će vjerovatno i Ultrasi nastaviti tamo gdje su stali, odnosno, pod istim "imenom i prezimenom", piše CrnaHronika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije