Stadion Grbavica prošao test UEFA-e, dobili saglasnost za izgradnju juga

S. H.
Stadion Grbavica prošao test UEFA-e, dobili saglasnost za izgradnju juga
Stadion Grbavica je prošao test UEFA-e stoga nema nikakvih prepreka da ugosti fudbalsku reprezentaciju BiH u kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković i Nedim Hodžić sinoć su u društvu Nebojše Ivkovića, delegata i UEFA-inog inspektora obišli Grbavicu, te su bili zadovoljni onim što su vidjeli, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza BiH za Radiosarajevo.ba.

Na Grbavici je sinoć izvršena proba rasvjete. Pored rasvjeste na sjevernoj tribini izmjerena je i jačina svjetlosti reflektora. Ona je iznosila 1541 lux, a minimalni zahtjev UEFA-e je bio da iznosi 1400 luxa, što znači da je Grbavica "položila ispit". 

Podsjećamo, fudbalska reprezentacija BiH ugostit će reprezentaciju Belgije 7. oktobra na stadionu Grbavica sa početkom u 18 sati.

No tu nije kraj dobrim vijestima za fanove Željezničara. Naime, Općina Novo Sarajevo jučer je izdala Urbanističku saglasnost za izgradnju južne tribine Stadiona Grbavica. 

"Administracija Kluba će nastaviti s aktivnosti na ishodovanju neophodnih dozvola, te će nakon prikupljene dokumentacije predati i zahtjev za građevinsku dozvolu. FK Željezničar se zahvaljuje načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži, službi za Urbanizam, te Zavodu za planiranje KS-a koji su bili uključeni u proces izdavanja Urbanističke saglasnosti", naveli su iz FK Željezničar.

FKZ-Juzna-tribina-Grbavica-7.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije