FK Željezničar: Investicija od 147.000 KM, Grbavica spremna do oktobra

Radiosarajevo.ba
FK Željezničar: Investicija od 147.000 KM, Grbavica spremna do oktobra
Fudbalski klub Željezničar krenuo je u novo unaprijeđenje infrastrukture na stadionu Grbavica. Stadion ekipe s Grbavice priprema se za duel reprezentacije BiH s Belgijom.

Danas su se Plavi oglasili otvorenim pismom navijačima, članovima i prijateljima kluba, koje prenosimo u cijelosti:

"FK Željezničar obavještava navijače, članove, prijatelje i sponzore Kluba da će FK Željezničar do 1. oktobra 2017. godine izvršiti radove na unaprijeđenju infrastrukture u vrijednosti od 147.444 KM.

Radovi koji će se izvoditi su:

Servis terena u vrijednosti od 19.949 KM, a radove će izvršiti Hadžo-Stil doo. Radovi podrazumijevaju vertikuliranje i aerizaciju terena, posipanje pijeksa i treseta, dosijavanje travnjaka, prihranjivanje, skidanje i vraćanje busenja sa ravnanjem podloge, bušenje i sanacija drenaže;

Novinarska loža i bravarski radovi u vrijednosti od 7.447 KM, a izvođač radova je TMB doo. Radovi podrazumijevaju izradu i ugradnju aluminijske stolarije, ustakljivanje postojeće novinarske lože, te izrada dodatnog radnog stola za 35 mjesta novinarske lože.

Renoviranje prostorija ispod zapadne tribine (flash room) u kojima će biti ostava za opremu medija i svlačionica za dječake koji dohvaćaju lopte. Također, izvršit će se molerski radovi na kompletnoj galeriji (prostor tribine između dva ulaza) sjeverne tribine i uređenje svih ulaza. Vrijednost radova iznosi 22.409 KM, a izvođač je MDI doo.

Toalet za gostujuće navijače (muški ženski) i prostorija za prodaju pića za gostujuće navijače u vrijednosti od 17.614 KM, a izvođač radova je MDI doo. Iako postoji već renoviran toalet potrebno je izgraditi novi toalet kod ulaza 7 kako bi se razdvojio i olakšao put za gostujuće navijače.

Izgradnja nove proširene centralne platforme za glavnu kameru, izgradnja platforme za kameru u liniji šesnaesterca na krovu tribine, izgradnja hodne staze iznad VIP salona i po krovu zapadne tribine do platforme, izgradnja i montaža tornja i platforme za kameru u liniji šesnaesterca između zapadne i južne tribine, izgradnja platforme u sjevernoj tribini za kameru, demontaža i izmještanje postojećih jarbola, proširenje postojećih konstrukcija klupa za rezervne igrače, izrada i ugradnja gitera na prozorima podruma, demontaža vertikalnog lima na krovu VIP tribine zapad, izrada i ugradnja čelične konstrukcije za prekrivanje šute između istoka i juga. Sve ove radove će izvoditi Albera doo, a vrijednost iznosi 55.346 KM;

Krčenje i odvoz samoizniklog rastinja sa izgrabljivanjem na prostoru pored i iza južne tribine, te uz zid parkinga istočne tribine. Vrijednost radova je 21.883 KM, a izvođač je KJKP Park;

Kupovina novih golova. Vrijednost iznosi 2.796 KM, a klijent je Sportnet inžinjering.

U toku su i radovi na rekonstrukciji reflektorske rasvjete koja je najznačajnija stavka pripreme Stadiona Grbavica za reprezentativni susret sa Belgijom, ali i pripreme za kategoriju 3. Stadion Grbavica će biti uvršten u kategoriju 3 nakon što se izvrše svi pomenuti radovi. Radove na reflektorskoj rasvjeti sprovodi i finansira NS/FS BiH.

U prošlom mjesecu, pored ovih radova, započeti su i radovi na adaptaciji tri prostorije u galeriji na sjevernoj tribini koje će se koristiti za prodaju pića. Vrijednost radova iznosi 9.775 KM.

FK Željezničar se zahvaljuje NS/FS BiH na podršci za realizaciju projekta rekonstrukcije reflektorske rasvjete, te se zahvaljuje svim navijačima koji kupovinom dresova, članskih, pojedinačnih i sezonskih ulaznica pomažu u radu Kluba i unaprijeđenju infrastrukture", stoji u pismu Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije