Selektor Sjeverne Irske uhapšen zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Anadolija
Selektor Sjeverne Irske uhapšen zbog vožnje pod utjecajem alkohola
Michael O'Neill, selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske uhapšen je zbog vožnje pod uticajem alkohola. Prema navodima škotske policije O'Neill je uhapšen u nedjelju u predgrađu Edinburgha, prenosi Anadolu Agency (AA).

Škotska policija objavila je da je u nedjelju uhapsila i optužila 48-godišnjeg muškarca za vožnju pod uticajem alkohola na autoputu A720 oko 12.55 sati po lokalnom vremenu. On će se na sudu u Edinburghu pojaviti 10. oktobra, dva dana nakon što Sjeverna Irska odigrao utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Norveške.

Fudbalski savez Sjeverne Irske (IFA) u saopštenju je naveo da su “svjesni navodnog incidenta vožnje pod uticajem alkohola u koji je uključen O'Neill“.

Iz IFA-e su dodali da je riječ o “policijskom pitanju“ i da neće davati dodatne komentare.

O'Neill je postao selektor Sjeverne Irske u februaru 2012. godine. Od tada Sjeverna Irska igrao kao preporođena i bilježi velike uspjehe. Plasirala se na EURO 2016 koji je igranu Francuskoj, gdje je stigla do osmine finala. U aktuelnim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji reprezentacija Sjeverne Irske u grupi C već je osigurala drugo mjesto, iza Njemačke, i plasman u baraž.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije