Jasmin Baković: Postoji opcija da Grbavica postane dom Zmajeva

F. Z.
Jasmin Baković: Postoji opcija da Grbavica postane dom Zmajeva
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već godinama svoje utakmice igra na stadionu Bilino polje. Zmajevi su u Zenici napravili neke od najvećih uspjeha reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Međutim našoj reprezentaciji potreban je još jedan stadion na kojem bi mogla igrati domaće utakmice. Kao jedno od rješenja nameće se stadion Grbavica koji u posljednje vrijeme doživljava pravi procvat.

Prva utakmica reprezentacije na stadionu Grbavica mogla bi biti odigrana već u oktobru. FIFA je nakon nereda po završetku utakmice Bosna i Hercegovina - Grčka u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo suspendovala stadion Bilino polje, a ako suspenzija ostane na snazi, Zmajevi će protiv Belgijanaca igrati na Grbavici. Potvrdio je ovu informaciju za Radiosarajevo.ba generalni sekretar FS BiH, Jasmin Baković.

otvaranje_istok_grbavica_zeljeznicar_sloboda_RSA2.jpg - undefined
"Grbavica je prva alternativa, jer je to u skladu s izvještajem UEFA-inih i FIFA-inih inspektora. Njihovo mišljenje je da je stadion Grbavica perspektivniji. Odnosno da postoje bolje pretpostavke za unaprijeđenje stadiona Grbavica u odnosu na stadion Koševo", istaknuo je Baković za Radiosarajevo.ba.

Grbavica bi mogla postati i dom reprezentacije Bosne i Hercegovine u godinama koje su pred nama.

"I to je svakako opcija. Svi znamo šta znači stadion Grbavica i koje prednosti ima. To je pravi fudbalski stadion, a znamo da Željezničar ima planove i za proširenje stadiona. To bi nam mnogo značilo, jer znate kakav interes vlada za utakmice reprezentacije. Trenutni kapacitet Grbavice je približan kapacitetu Bilinog polja. S te strane trenutno ne bi dobili mnogo. Međutim znamo za planove Željezničara i treba cijeniti sve što su uradili", rekao je Baković.

Baković ističe da će i Savez finansijski pomoći Plavima ukoliko nastave s radom na unaprijeđenju svog doma.

"Savez planira određene projekte uz pomoć UEFA-e. Jedan dio bi bio preusmjeren na unaprijeđenje stadiona Grbavica sigurno", jasan je bio Baković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije