"Šta ste ono rekli, koliko će vrijediti Mbappe nakon pandemije?"

Radiosarajevo.ba
"Šta ste ono rekli, koliko će vrijediti Mbappe nakon pandemije?"
Foto: EPA / Kylian Mbappe

Mnogo smo posljednjih dana slušali o tome kako će pandemija koronavirusa utjecati na vrijednost fudbačera na njihovom tržištu. Padovi se već bilježe, to je neminovnost, a pravi padovi su tek započeli.

Posljednjih su godina cifre po pitanju odštete za transfere dostizale enormne brojke, a prije nego što će na scenu stupiti koronavirus, pisalo se i o novim rekordima, o cijenama od 300-400 miliona eura... Međutim, od toga, čini se, neće biti ništa.

Zaustavit će se rapidno trošenje novca, i to na način da će klubovi jednostavno morati funkcionirati na drugačiji način. Ne samo kada je kupoprodaja u pitanju, već sveukupno. Materijalnim će se resursima drugačije upravljati. To je u svojoj izjavi dao naslutiti i europarlamentarac Daniel Cohn-Bendit.

On je u intervjuu za Ouest France rekao da slobodno možemo zaboraviti na transfere koji su, poput Neymarovog iz Barcelone u PSG dosezali cifre preko 200 miliona eura.

"Šta mislite, koliko će u ovoj krizi ili malo nakon nje vrijediti trenutno najskuplji igrač svijeta, Kylian Mbappe? Kažete, 200 miliona eura kao danas? Ne bih se složio. Mislim da će prije biti negdje oko 35, eventualno 40 miliona eura", kazao je Bendit.

"Ova kriza će žestoko udariti na profesionalni sport. Bit će to kao da je bio nuklearni napad i da sve moramo ponovno graditi. Bit će potrebna potpuna reorganizacija i to ne samo preko nogometaša, već i na polju televizijskih prava i marketinga", dodaje on, pišu Sportske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije