Šta se dešavalo u restoranu u kojem je napadnut vlasnik FK Sarajevo Ismir Mirvić. Ovo su detalji

2
A. S.
Šta se dešavalo u restoranu u kojem je napadnut vlasnik FK Sarajevo Ismir Mirvić. Ovo su detalji
Foto: Ustupljena fotografija / Ismir Mirvić

Predsjednik i većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo, Ismir Mirvić, napadnut je u noći sa srijede, 28. septembra, na četvrtak, u jednom od poznatih sarajevskih restorana, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), su nam potvrdili da je Mirvić verbalno napadnut u društvu prijatelja oko 3.10 sati, kada je Policijskoj upravi MUP-a KS narušavanje javnog reda i mira, u ulici Zmaja od Bosne 41.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, s Mirvićem se nalazilo još nekoliko osoba, a među prisutnim osobama bio je i Adrian Cottman, član Nadzornog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

Kako smo uspjeli saznati, sukob je trajao veoma kratko, a Mirvić i društvo pripadnicima MUP-a KS koji su došli na mjesto sukoba, nisu željeli nikoga teretiti za incident koji se dogodio u samoj taverni, a kasnije i ispred objekta, u kojem su većinski vlasnik FK Sarajevo i njegovi prijatelji, inače, redovni i rado viđeni gosti.

Prema onome što smo uspjeli saznati, Mirvić ili neko iz njegovog društva blokirao ulazak u toalet taverne, a onda je osiguranje u objektu reagiralo i došlo je do manjeg fizičkog i verbalnog obračuna.

U pojednim medijima se pojavila i informacija da je u Mirvićevom društvu bio i sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić, što je tačno. No, bivši član reprezentacije Bosne i Hercegovine je  malo ranije napustio tavernu. Ibričić je u utorak proslavio 38. rođendan.

Ismir Mirvić napadnut u sarajevskom noćnom klubu

Ismir Mirvić napadnut u sarajevskom noćnom klubu

Ismir Mirvić, koji je u zadnje vrijeme veoma aktivan na društvenim mrežama, nije se oglasio povodom ovog incidenta u poznatom sarajevskom restoranu.

Vrijedi naglasiti, da sukob nema veze sa navijačima, niti FK Sarajevo, niti FK Željezničar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije