Ismir Mirvić uoči utakmice UEFA Lige prvaka za žene : 'Ponosan sam na naše šampionke'

0
Radiosarajevo.ba
Ismir Mirvić uoči utakmice UEFA Lige prvaka za žene : 'Ponosan sam na naše šampionke'
Foto: Facebook / SFK 2000 Sarajevo

Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić iskazao je svoju podršku uoči nastupa SFK 2000 Sarajevo u UEFA Ligu šampiona za žene.

Bh. šampionke sutra počinju svoju evropsku avanturu, a riječi predsjednika Mirvića sigurno će ohrabriti igračice.

"Iz sportske perspektive, SFK je 'fudbalska dinastija' Bosne i Hercegovine. Sa 21 uzastopnom titulom šampiona i decenijama odigranih utakmica u Ligi šampiona, one predstavljaju naš klub i grad na europskom nivou u najboljem mogućem svjetlu.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Ne mogu biti ponosniji na Samiru Hurem i njen tim koji je stvorio ključne igračice za neke od najboljih svjetskih timova danas poput Intera i Juventusa. To je nešto što trebamo istaći, kao i decenije fantastičnih rezultata uz minimalna sredstva", rekao je Mirvić, dodavši:

"Pored sporta, lično sam sretan što vidim ljudske osobine vrijedne pomena koje proizvodi organizacija poput SFK. Naše sportistkinje služe kao mentori i lideri mladim djevojkama u Bosni i Hercegovini zainteresiranim za sport.

Važna poruka bh. šampionki: Stop nasilju nad ženama

Važna poruka bh. šampionki: Stop nasilju nad ženama

Dijeleći vlastita iskustva, nudeći savjete i podršku, te služeći kao pozitivni uzori, mogu pomoći djevojkama da se snađu u izazovima i preprekama koje dolaze s bavljenjem sportom.

Ismir Mirvić
Foto: SFK 2000 Sarajevo: Ismir Mirvić

Uopšteno govoreći, našem društvu nedostaje promocija rodne ravnopravnosti. Ako želimo da rastemo i da imamo bolje društvo za našu djecu u budućnosti, ovo je ključni dio koji treba razumjeti i izaći iz okvira".

Prvi čovjek FK Sarajevo pozvao je navijače na utakmicu između SFK i Osijeka, koja se igra u srijedu, 6. septembra u 17 sati na stadionu Koševo.

"Na kraju, UEFA Liga šampiona je najviši nivo takmičenja u ženskom klupskom fudbalu i mi smo privilegovani da ugostimo takve utakmice na Koševu. Želim da pozovem sve da nam se pridruže u podršci našim šampionkama. Ove djevojke zaslužuju našu podršku, jer su hrabre, s pobjedničkim mentalitetom i dokazane pobjednice. Puno sreće u ovoj sedmici", zaključio je Mirvić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije