Sretno, momci: Poznat sastav Zmajeva za duel protiv Danske!

Radiosarajevo.ba
Sretno, momci: Poznat sastav Zmajeva za duel protiv Danske!
Reprezentacija Bosne i Hercegovine i Danske danas na Toyota stadionu u japanskom Aichiju igra prvo polufinale Kirin kupa.

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević u Japan je poveo praktički B reprezentaciju jer su osim nekoliko povrijeđenih igrača, poštedu dobili i Džeko, Begović, Spahić, Višća, Bešić, Pjanić i Medunjanin, koji su nastupili u nedavnom porazu od Španije 1:3 u švicarskom St. Gallenu.

Veome je teško prognozirati šta može napraviti podmlađena i nedovoljno uigrana Baždarevićeva ekipa, ali ne treba sumnjati u njihov motiv jer sve su to uglavnom nedokazani igrači, koji su jedva čekali priliku poput ove na Kirin kupu.

Selektor Baždarević je odabrao startnu postavu koju će činiti Šehić, Vranješ, Kolašinac, Šunjić, Cocalić, Hadžić, Grahovac, Medunjanin, Duljević, Hajrović i Đurić.

Za Dansku će nastupati Schmeichel, Kjaer, Christansen, Vestergaard, Dalsgaard, Delaney, Eriksen, Hojbjerg, Durmisi, Vibe i Rasmuseen.

"Danska je kvalitetna reprezentacija, koja je došla na ovaj turnir u jako kvalitetnom sastavu. Ovakve utakmice s jakim protivnicima su šansa za igrače da pokažu koliko mogu. Mi smo optimisti i dobro smo radili, bez obzira na umor od puta i vremensku razliku. Unatoč tim detaljima mi smo spremni i motivirani i moramo pokazati što bolje izdanje naše reprezentacije", zaključio je selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije