Srbijanci počeli graditi nacionalni stadion, Vučić oduševljen: "Bit će ljepši od Wembleyja"

3
Radiosarajevo.ba
Srbijanci počeli graditi nacionalni stadion, Vučić oduševljen: "Bit će ljepši od Wembleyja"
Foto: Ministarstvo finansija Republike Srbije / Izgled budućeg nacionalnog stadiona u Beogradu

U Srbiji je počela izgradnja nacionalnog stadiona, koji bi trebao biti završen do 1. decembra 2026. godine, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska pripremnih radova.

Vučić je također potvrdio da će na ovom stadionu 2028. godine biti odigrano finale Europske lige, kao i da će biti jedan od tri najljepša u Europi.

"Ovo je ostvarenje snova, ovo nam donosi rast i veće plaće. Kao da smo došli negdje na pješčane dine", rekao je Vučić i nastavio:

Proljetna idila u Sarajevu: Toplo vrijeme privuklo šetače u gradsku gužvu

Proljetna idila u Sarajevu: Toplo vrijeme privuklo šetače u gradsku gužvu

"Mislimo da može biti najljepši, a sigurno je u tri najljepša. Koji su uz njega? Ima puno lijepih stadiona... Od većih, najljepši je stadion Real Madrida. Naš je ljepši od Wembleyja, Allianz Arene...

Dodao je da će o imenu stadiona odlučiti građani.

Nacionalni fudbalski stadion imat će oko 52.000 mjesta i bit će izgrađen po svim UEFA standardima. Njegova izgradnja trebala bi stajati 257 miliona eura (502,64 miliona KM).

Vučić je istakao da će stadion biti izgrađen po najvišim standardima, dok će zajedno s objektima za izložbu Expo predstavljati grad u gradu.

Objasnio da će stadion biti najmoderniji i po svim ekološkim propisima, da će imati tri tematska parka, 10.000 parking mjesta, centar za vodene sportove...

Istakao je da se gradi i pristanište te da će posjetioci moći brodovima i čamcima da pristignu na stadion.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije