Pogledajte koreografiju za pamćenje na kultnom stadionu

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte koreografiju za pamćenje na kultnom stadionu
Foto: Screenshot/Twitter / Navijači Borussia Dortmund

U svijetu poznata po svom legendarnom Žutom zidu, Borussia Dortmund obilježila je 50 godina Westfalenstadiona prije susreta 28. kola s VfB Stuttgartom.

Navijači dortmundskoga kluba, Die Schwarzgelben (Crno-žuti), priredili su spektakularnu koreografiju koju zaista vrijedi pogledati.

Dom njemačkih i europskih prvaka, stadion s kapacitetom od 81.365 gledaoca, stvorio je više nego dovoljno uspomena za vojsku svojih navijača.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Signal Iduna Park, kako se zove još od 2005. godine zbog sponzorskih razloga, definirao je ne samo momčad nego i grad u posljednjih pola stoljeća.

S najvećom prosječnom posjećenosti u cijelom svijetu od preko 80.000 gledaoca, u posljednjih 50 godina Žuti je zid postao jedno od nogometnih čuda. Sa širinom od 100 metara, visinom od 40 metara i s nagibom od 37 stepeni, tribina kapaciteta 24.454 gledaoca najveća je tribina u Europi, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije