Liga prvaka: PSV iznenadio Dortmund, Inter kasno do pobjede nad Atletico Madridom

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: PSV iznenadio Dortmund, Inter kasno do pobjede nad Atletico Madridom
Foto: AA / Inter Milan - Atletico Madrid

U utorak, 20. februara, odigrane su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a mogli smo pobjedu Intera nad Atletico Madridom i iznenađenje u Nizozemskoj, gdje je PSV uspio neporažen napustiti prvi meč protiv Borussije Dortmund. 

U meču između Intera iz Milana i Atletico Madrida, gledatelji su mogli vidjeti pravu nogometnu uspavanku. Ipak, prošlogodišnji finalisti su uspjeli doći do pobjede golom Marka Arnautovića u 79. minuti. 

Vrijedi spomenuti da je Inter dominirao cijeli meč, ali je, u maniru Jorgandžija pod trenerom Diegom Simeoneom, Atletico Madrid pokušao da se odhrva pritisku i 'preživi' prvi susret. Do toga, ipak, nije došlo, pa će Talijani s prednošću u naredni meč. 

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

U drugom meču smo, što je pomalo iznenađujuće, vidjeli mnogo više pariteta. Igrali su PSV i Borussia Dortmund, a većina analitičara, ali i 'običnih' navijača je prednost davala njemačkoj ekipi.

Tako je izgledalo i na terenu, posebno kada je Donyell Malen u 24. minuti postigao pogodak za vodstvo Milionera. Ipak, Nizozemci na startu drugog poluvremena dolaze do izjednačenja. 

Igrala se 56. minuta kada je bivši igrač Barcelone Luuk de Jong postigao pogodak iz penala za konačnih 1:1. 

Naredni mečevi Lige prvaka igraju se već sutra, 21. februara. Sastaju se Porto i Arsenal, odnosno Napoli i Barcelona. Oba meča se igraju od 21 sat. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije