Poznato koliko je koštalo renoviranje stadiona Real Madrida

0
Radiosarajevo.ba
Poznato koliko je koštalo renoviranje stadiona Real Madrida
Foto: Screenshot/Twitter / Real Madrid / Santiago Bernabeu

Renoviranje stadiona Santiago Bernabeu koštalo je neusporedivo više nego što je planirano, objavio je ugledni španski ekonomist Hector Mohedano.

Madriđani su još 2017. godine objavili planove za renoviranje svog stadiona, a trebao je biti otvoren prošlog ljeta. Ipak, sada je rok pomaknut na sljedeće ljeto. Umjesto planiranih troškova u iznosu od jedne milijarde eura, renoviranje će koštati nevjerojatnih 1.8 milijardi eura (3,5 milijardi KM).

Stadion je dobio pomični krov, velike semafore i teren koji se može prilagoditi raznim sportovima, od nogometa do košarke i tenisa. Primjerice, u isto vrijeme se na njemu mogu igrati košarka i tenis. U sklopu renovacije izgrađeni su i brojne trgovine, kafići i hotel.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Real je istaknuo kako je ovo stadion 21. stoljeća te primjer digitalne budućnosti. Uz sve ovo, travnjak se može automatski sklopiti i vertikalno naslagati u specijalnu komoru koja se nalazi ispod površine terena, tik uz najdonju etažu tribine.

Travnjak Bernabeua u toj dubokoj komori ima sve potrebne uvjete da ostane u savršenom stanju; od sistema prozračivanja i zalijevanja do tretmana ultraljubičastim zrakama koje simuliraju sunce. Posebno je atraktivan prizor rasklapanja i sklapanja stadiona. Na stadionu se nalazi i videozaslon od 360 stepeni, prenosi SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije