Srbija pobijedila Portugal i direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo

3
Radiosarajevo.ba
Srbija pobijedila Portugal i direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA-EFE / Portugal - Srbija

Reprezentacija Srbije je u Lisabonu večeras ostvarila ogroman trijumf pošto je pobijedila Portugal sa 1:2, te se tako direktno plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine!

Jako je brzo poveo Portugal, pošto je Renato Sanches već u drugoj minuti dao gol za 1:0, a asistirao mu je Bernardo Silva.

Srbija u 33. minuti preko Dušana Tadića dolazi do poravnanja. Pogodio je Tadić na dodavanje Saše Lukića i vratio Srbiju u igru. Nastavio je Piksijev tim napadati i prijetiti golu Patricija, a do historijskog pogotka komšije dolaze u 90. minuti kada mrežu Portugala trese Aleksandar Mitrović za 1:2! Asistirao mu je Tadić.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Tako je Srbija sa 20 bodova završila prva na tabeli grupe A i direktno otišla u Katar, a Portugal će morati u baraž! Mora se reći – potpuno zasluženo.

Kosovo je uspjelo da osvoji bod u Atini protiv Grčke, a bilo je 1:1. Masouras je u 44. minuti doveo u vodstvo Grke, a Rrahmani petnaest minuta prije kraja donosi bod Kosovarima.

Španija je u Sevilji golom Morate u 86. minuti savladala Švedsku, te tako samo ovjerila prvo mjesto i plasman u Katar, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije