Sramotna izvedba u Zenici: Zmajevi izgubili od Luksemburga

23
N. Ž.
Sramotna izvedba u Zenici: Zmajevi izgubili od Luksemburga
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / BiH - Luksemburg

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Luksemburga rezultatom 0:2 u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj. 

Već u četvrtoj minuti susreta, hladan tuš. Greška Adriana Leona Barišića dovela je do gola za goste iz Luksemburga. Strijelac je bio Yvandro Borges Sanches. 

Prvu veću priliku Zmajevi su imali u 19. minuti. Kenan Kodro je tada pogodio stativu nakon ubačaja Amara Dedića i vraćanja lopte Miroslava Stevanovića. 

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a naši igrači na odmor su ispraćeni zvižducima nezadovoljne publike na Bilinom polju u Zenici.

Drugo poluvrijeme opet otvaramo loše, a sjajni Ibrahim Šehić razlog je što već u tom trenutku nije bilo 2:0 za goste. 

BiH - Luksemburg
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba: BiH - Luksemburg

Onda, u 55. minuti dobili smo šansu za povratak u utakmicu, u potpunosti. Penal nakon VAR provjere svira sudija Gal Leibovitz iz Izraela. Edin Džeko je srušen. 

Loptu uzima Amir Hadžiahmetović, i šalje je visoko iznad gola Luksemburga. Tako je prošla daleko najbolja prilika da okrenemo ovaj meč, koji nam je već tada bježao iz ruku. 

Do kraja meča smo imali još jednu veliku priliku, kada je naša selekcija pogodila stativu, ali to je bilo to. 

/ Anketa

Treba li Faruk Hadžibegić biti smijenjen sa pozicije selektora?
Rezultati

Međutim, Luksemburg je došao i do drugog gola. Ovaj put je strijelac bio Danel Sinani, a postigao je pogodak u 74. minuti. Publika je odgovorila sa žestokim zvižducima te pozivima selektoru Faruku Hadžibegiću da ode s ove pozicije. 

Ovim porazom smo se, manje više, oprostili od prolaza na Europsko prvenstvo 2024. godine kroz grupu J. Sreća u ovoj cijeloj nesreći, sramoti i bruci, je što imamo šansu kroz baraž, koji smo izborili prvim mjestom u UEFA Ligi nacija. 

BiH - Luksemburg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: BiH - Luksemburg

Šta reći osim - sramotno izdanje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije